Sâmbătă, 9 septembrie, Crucea Roșie Neamț a realizat un curs gratuit de prim ajutor

0

Pe data de 9 septembrie, între orele 09.30-15.30, în incinta Foișorului Voluntarilor din Parcul Tineretului – Piatra Neamț, voluntarii de la Crucea Roșie Neamț au desfășurat următoarele activități:
– Curs de Prim Ajutor
– Exerciții demonstrative de acordare a primului ajutor
– Măsurarea tensiunii și greutății trecătorilor
– Distribuție de pliante

Crucea Roșie Română a organizat cel mai mare curs de prim ajutor gratuit la nivel național, sâmbătă, 9 septembrie, cu ocazia Zilei Mondiale de Prim Ajutor. 1000 de persoane din 41 de reședințe de județ și din cele 6 sectoare ale municipiului București au învățat timp de 6 ore tehnici de acordare a primului ajutor la sediile filialelor de Cruce Roșie.

Tema din acest an este acordarea primului ajutor în caz de accidente domestice și se referă la toate evenimentele neașteptate care pot apărea acasă și pot provoca răni sau deces.  

Conform Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, la nivel mondial mai mulţi oameni mor din cauza leziunilor cauzate de accidentele la domiciliu decât de leziunile cauzate de accidentele rutiere. Accidentele domestice (cele care pot fi prevenite) reprezintă o problemă de sănătate publică la nivel mondial. Ziua Mondială de Prim Ajutor are ca scop atragerea atenției populației asupra importanței acordării primului ajutor și cunoașterii modului corect în care se face acesta.

„Cu cât sunt mai mulți oameni care știu să ofere primul ajutor, cu atât o să ne simțim cu toții în siguranță. Crucea Roșie Română organizează în permanență cursuri de prim ajutor, însă realitatea ne arată că, indiferent cât de mulți oameni am instruit, încă se întâmplă multe tragedii care puteau fi evitate prin tehnicile învățate la aceste cursuri”,  a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Cruce Roșie Română reprezintă unul dintre liderii naționali în  educarea  și furnizarea primului ajutor. De peste  141 de ani, primul ajutor a fost unul dintre principalele servicii prestate de voluntarii Crucii Roșii Române. Cursurile de prim ajutor au acoperire națională și certificare europeană. În cursul anului 2016, Crucea Roşie Română a răspuns unui număr crescut de solicitări venite de la diverse companii, instituţii și persoane fizice, asigurând cursuri de prim ajutor unui număr de aproximativ 56 000 de persoane. Din acest total, 6 914 este reprezentat de elevi din clasele V– VIII și IX-XII care au făcut cursuri de prim ajutor gratuite și au participat la competiția “Sanitarii Pricepuți”, 7 684 de adulți care au participat gratuit la cursurile de prim ajutor, 8042 au participat la alte cursuri care au avut in componenta lor și tehnici de prim ajutor și 30 129 de persoane care au participat la cursurile de prim ajutor cu plata.

Ca o completare a serviciilor de prim ajutor oferite gratuit populației, Crucea Roșie Română a pus la dispoziția utilizatorilor de telefoane mobile, o aplicație de prim ajutor. Aceasta are rolul de a crește capacitatea oamenilor de a interveni în situații de urgență până la sosirea ambulanței. Totodată aplicația oferă utilizatorilor posibilitatea de a suna direct la ambulanță în caz de nevoie.

Primul ajutor reduce vulnerabilitățile și ajută la construirea unor comunități mai puternice.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate