Salvatorii nemteni au intervenit in cazul unui copil bolnav de viroza pulmonara. Trei drumuri judetene sunt inchise

0

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Neamt a informat ca, prin apelarea numarului de urgenta 112, a fost semnalat in satul Ciurea, din comuna Pancesti, judetul Neamt, faptul ca un copil (fetita) de trei ani si jumatate are probleme respiratorii si necesita transportarea de urgenta la spital. S-a luat legatura cu primarul comunei si familia, iar din descrierea situatiei s-a considerat necesar solicitarea unui elicopter de la domnul Secretar de Stat Raed Arafat. Elicopterul a fost pregatit pentru decolare dar necesitatea utilizarii acestuia nu s-a confirmat.

Copilul impreuna cu mama  au fost adusi de o echipa salvamont a Consiliului Judetean Neamt, insotita de un medic, care odata ajuns la fata locului, a diagnosticat copilul cu viroza pulmonara. Transportul s-a efectuat cu un ATV cu senile si achie (sanie-remorca), pe o distanta de aproximativ un km si jumatate, de unde cei doi au fost preluati de masina prefectului, dusi pana la ambulanta, care se afla deja in zona si transportati la spitalul din Roman. Copilul se afla inafara oricarui pericol.

Pe drumul comunal unde exista blocajul, care a generat aceasta situatie de urgenta, prefectul a trimis un utilaj de mare tonaj (freza) a Consiliului Judetean Neamt, care intervine pentru deblocarea drumului.

Din cele patru drumuri judetene inchise preventiv prin Ordin al Prefectului, a  fost deblocat DJ 280 Bâra – Stăniţa – Chicerea .

Au ramas inchise, pana la finalizarea lucrarilor de deszapezire:

-DJ 157 Climeşti – Făurei – Hoiseşti;

– DJ 207 D Icuşeşti –  Bătrâneşti;

– DJ 157 H Băluşeşti – Itrineşti.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate