Salvaţi democraţia! Nu vă irosiţi votul!

2

 Ultimul atentat la adresa democraţiei făcut de regimul Băsescu a fost legea care prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. În afara faptului că a pus pe tavă minorităţii maghiare toate localităţile în care o treime dintre locuitori sunt unguri – şi veţi vedea cine va cîştiga primăriile Cluj şi Târgu Mureş – a distrus ideea de reprezentativitate. Ofensiva feudalilor locali, gen Ştefan, Flutur, Falcă şi ceilalţi, a convins guvernele PDL să adopte o astfel de lege a alegerilor locale, o lege care nu este doar antidemocratică, ci profund nocivă. Acesta a fost preţul politic plătit de guvernele Băsescu pentru că liderii locali ai partidului, oameni cu funcţii şi cu putere au votat, în interiorul partidului, pentru tăierea salariilor şi impozitarea pensiilor. Ce credeţi că putea să-i “mîne-n luptă” pe aceşti baroni? Funcţia care le asigură bani, foarte mulţi bani deturnaţi din bugetele locale şi folosiţi pe altceva decît nevoile oamenilor.

Singurii care pot îndrepta ceva din această stare de lucruri sînt cetăţenii responsabili care merg la vot. Ei trebuie să ştie că orice vot împotriva actualei administraţii, orice vot dat pentru schimbare, trebuie dat lui Cătălin Vasile Drăguşanu şi listei USL. Orice altă opţiune înseamnă un vot irosit, înseamnă un vot împărţit între actualul primar şi candidatul USL. Toate sondajele arată că cei doi s-au desprins detaşat în fruntea opţiunilor pietrenilor şi că bătălia finală este deschisă oricărui rezultat. Sondajul este o “fotografie” a unui moment oarecare, dar tendinţa de vot este cea importantă şi se vede că Drăguşanu creşte continuu, iar Ştefan scade aşijderea. Dacă vreţi schimbare reală, dacă vreţi să fie şi oraşul nostru în rînd cu restul ţării şi să scăpăm de căpuşele verzi, foste portocalii, nu aveţi decît o opţiune. Nu mai există turul al doilea, o eventuală greşeală făcută acum nu mai poate fi îndreptată decît peste 4 ani. Cine vrea schimbare, votează Drăguşanu şi USL, cine nu vrea schimbare şi vrea să fie, în continuare, călcat în picioare de o administraţie coruptă şi sfidătoare la adresa pietrenilor, votează orice altceva.

Candidatul USL, Cătălin Vasile Drăguşanu se prezintă în faţa dumneavoastră cu toată deschiderea şi sinceritatea de care este capabil un om credincios, cu frica lui Dumnezeu. Astfel de oameni nu-şi pot călca în picioare propriile opţiuni sau propria conştiinţă, în funcţie de circumstanţe. Cînd ai credinţă, ai verticalitate şi conştiinţă, nu-ţi poţi bate joc de oameni şi de promisiunile făcute. “Cu ajutorul lui Dumnezeu şi prin voinţa naţională…” începea discursul Regelui Ferdinand după Marea Unire de la 1918. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi prin voinţa pietrenilor vom scăpa de dictatură, pe 10 iunie. Votaţi Vasile Cătălin Drăguşanu, un pietrean get-beget – aşa cum se poate observa din copia alăturată – un om credincios şi devotat în tot ceea ce face!

Deficitul imens de democraţie pricinuit de 8 ani de regim Băsescu poate fi atenuat doar de un comportament responsabil în faţa urnelor de vot. Această Putere portocalie care ne-a minţit şi ne-a sărăcit a vrut, ca ultimă expresie a dispreţului faţă de români, să deturneze şi opţiunile electorale. Această putere trebuie alungată, oamenii ei trebie schimbaţi, iar schimbarea începe acum, duminică, odată cu votul dumneavoastră!

USL Neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. dismerdatu spune

  Buna Ziua !
  Iesiti oameni buni cu totii duminica la vot sa schimbam rusinea ca judetul Neamt sa fie in cintinuare Portocaliu pe harta Romaniei.
  Avem cu totii o raspundere morala de a sanctiona exemplar pe acei care a adus judetul Neamt fruntas pe tara la Coruptie si alte nelegiuiri.
  Nu va lasati inselati de promisiuni , mita sau alte fapte nedemne.
  Ginditi-va la viitorul nostru si al copiilor nostrii.
  Sa ne ajute dumnezeu sa scapam de aceste bande de jefuitori care se autoerijeaza cu tupeu in Personalitati europene pe prima pagina a ziarelor si pe afise pompoase…
  Jos Mafia Portocalie..!
  Cu respect Vasile Dismerdatu Paris Franta.

 2. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Nu cred că poate fi acuzat cineva de „dictatură”, în mod special. În schimb, foarte mulţi, din tot spectrul politic, pot fi acuzaţi de slugărnicie iresponsabilă, ori interesată, chiar şi de laşitate! Foarte mulţi pot fi acuzaţi de superficialitate şi imaturitate civică şi politică! Prin urmare, defectele şi mişelia nu se află doar într-o singură tabără! Şi mai cred că ticăloşia nu are o singură culoare politică. Când un simplu cetăţean, fără averi şi partid politic, din acest judeţ, este atacat masiv, mişeleşte şi fără o minimă sportivitate(în cadrul unor emisiuni… electorale) pentru că dezvăluie (decent) nişte aspecte negative, deşi nu candidează, deşi nu a jefuit şi profanat, este foarte grav! Când concetăţenii, partidele, ONG-urile, restul mass-media preferă tăcerea atunci când se practică linşajul mediatic trebuie să ne gândim şi care sunt cauzele acestei degradări! Partidele şi candidaţii lor au ţinut cont doar de propriile interese. Eu sunt convins că fiecare cetăţean contează. Când „cancerul” oricărui tip de linşaj devine normalitate se poate vorbi de o boală a societăţii civile, înainte de toate, nicidecum despre dictatură. La dictatură se ajunge mai târziu, prin minciună sfruntată, prin complicităţi vinovate, prin teroare şi apoi prin instaurarea FRICII! Pentru a ajunge cineva la dictatură are nevoie de marea nesimţire şi laşitate colectivă! Dacă există măcar unu număr modest de reacţii împotriva abuzului şi arbitrariului înseamnă că sunt şanse de recuperare morală, de recuperare civică, da salvare a ceea ce se mai poate salva din ghearele unor netrebnici!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate