Salvaţi Bradul de Crăciun

0

Instituţia prefectului, având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, vine în sprijinul Direcţiei Silvice Neamţ devenind partener în promovarea campaniei „Salvaţi Bradul de Crăciun”.

Campania se defăşoară începând cu data de 15 noiembrie şi îşi propune acţiuni de informare şi de promovare a „pomului de Crăciun” la ghiveci, pentru a evita tăierile ilegale şi exterminarea bradului, ca specie. Anual, numai în judeţul Neamţ, se taie aproximativ 100.000 de brazi.

„Din cauza exploatării iraţionale, în zilele noastre, bradul a început să devină a specie din de în ce mai rară. În preajma Crăciunului sunt tăiaţi, aş putea spune fără milă, iraţional, de cele mai multe ori ilegal, transformând obiceiul împodobirii bradului, într-o afacere. Sunt ierni în care se taie fără măsură şi foarte mulţi brazi nici nu sunt comercializaţi, ci ajung direct la gunoi. E mare păcat să ne distrugem în mod conştient mediul înconjurător. De aceea suntem bucuroşi să devenim partenerii Direcţiei Silvice care a avut această iniţiativă şi să încercăm să salvăm această bogăţie, cât nu e prea târziu. De altfel, şi după sărbători aceşti brazi pot rămâne în casele sau grădinile noastre, ca decoraţiuni naturale” a spus subprefectul Vasile Şendrea.

Astfel, pentru limitarea tăierilor de brazi, Direcţia Silvică produce „pomi de Crăciun”, cu înălţimi de 1,00 – 1,20 metri, în ghivece din material plastic sau lemn, care pot fi achiziţionaţi direct de la producător, prin comandă ce poate fi făcută până la data de 30 noiembrie a.c.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate