Salarii „umflate” la DGASPC Neamț. Prejudiciu de peste 11.000 de euro

0

Un control de audit efectuat de Curtea de Conturi la DGASPC Neamț pe perioada anului 2021 a identificat că a existat o stabilire eronată a drepturilor de personal acordate unor angajați.

Echipa de audit a identificat că în cazul unor persoane, au fost stabilite, calculate și decontate în mod eronat drepturile salariale. Din verificările efectuate s-a constatat că în aceste cazuri a fost calculată eronat indemnizaţia de concediu de odihnă datorită faptului că aplicația informatică de calcul și evidență a salariilor a avut unele vulnerabilităţi cu privire la stabilirea formulei de calcul, iar persoanele cu atribuții din cadrul entității nu au verificat realitatea și legalitatea sumelor calculate și decontate”, arată Curtea de Conturi în raport.

Valoarea abaterii constatate este în sumă de 58.698 lei și reprezintă venituri brute eronat acordate salariaților.

Potrivit echipei de audit, cauzele și împrejurările care au condus la acordarea în mod nelegal a unor drepturi salariale se datorează, în principal, nerespectării prevederilor actelor normative aplicabile în domeniul salarizării personalului plătit din fonduri publice, dar și din cauza neaplicării corespunzătoare a formelor de control intern asupra operațiunilor financiar contabile efectuate prin aplicația informatică, exercitării unei activități necorespunzătoare de către managementul entității.

„Eroarea constatată a avut drept consecință majorarea fără temei legal a cheltuielilor de personal și prejudicierea bugetului local cu această sumă. Consecințele economico-financiare ale abaterilor de la legalitate și regularitate constau în faptul că situaţiile financiare nu oferă o imagine fidelă a poziţiei financiare și a performantei financiare a entității auditate aferentă perioadei supuse controlului.”, a conchis Curtea de Conturi.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate