S-a semnat contractul de salubrizare pentru Zona 3 – Neamț

4

Miercuri, 1 martie, la ora 11:00, a avut loc la Consiliul Județean Neamț semnarea contractului „Delegarea prin concesiune a gestiunii unor activități componente ale serviciului de salubrizare a unităților administrativ-teritoriale membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „ECONEAMȚ” din Zona 3, Județul Neamț.”

Județul Neamț, împreună cu celelalte 83 de UAT-uri municipale, orășenești și comunale au constituit ADI ECONEAMȚ, al cărei scop principal este înființarea, organizarea, reglementarea, exploatarea, monitorizarea și gestionarea în comun a serviciului de colectare, transport, tratare și depozitare a deșeurilor nepericuloase de pe raza UAT-urilor membre, pe baza unor contracte de delegare, atribuite conform procedurilor legale în vigoare.

În acest sens, județul Neamț este împărțit în 4 zone, pentru fiecare zonă urmând a fi atribuit câte un contract de delegare a activităților serviciului de salubrizare.

În urma licitației publice deschise în cursul anului 2016 inițiată de CJ Neamț pentru delegarea activităților componente ale serviciului de salubrizare pentru Zona 3 a județului, respectiv pentru colectarea și transportul deșeurilor, precum și pentru operarea Stațiilor de sortare și transfer de la Tîrgu Neamț s-a declarat câștigătoare oferta depusă de Asocierea SC ROSSAL SRL Roman și DIASIL SERVICE SRL Suceava, dintr-un număr de 4 oferte.

Zona 3 este alcătuită din 18 UAT-uri arondate Stațiilor de transfer și sortare de la Tîrgu Neamț: orașul Tîrgu Neamț și comunele Agapia, Bălțătești Brusturi, Crăcăoani, Drăgănești, Ghindăoani, Grumăzești, Păstrăveni, Petricani, Pipirig, Răucești, Războieni, Timișești, Tupilați, Țibucani, Urecheni, Vînători Neamț.

Atribuirea și încheierea contractului de delegare prin concesiune cu operatorul Asocierea SC ROSSAL SRL Roman și DIASIL SERVICE SRL Suceava va asigura pentru următoarele 96 de luni serviciul de salubrizare al localităților din Zona 3 a județului Neamț. Semnarea contractului reprezintă un pas important în finalizarea implementării proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Neamț”.

Valoarea de inventar a bunurilor create prin proiect care vor fi concesionate operatorului este de 8.953.359,83 lei, la care se adaugă valoarea Stației de sortare Tîrgu Neamț, construită prin proiectul PHARE CES 2005-2006.

Tariful ofertat pentru utilizatorii casnici va fi de 2,13 lei/persoană/lună în mediul rural și de  6,02 lei/persoană/lună în mediul urban. Pentru agenții economici tariful este de 344 lei/tonă (tarifele nu includ TVA).

Valoarea contractului pentru primele 12 luni va fi de aproximativ 3.496.123 lei fără TVA, fiind raportată la numărul populației zonei, în conformitate cu recensământul din 2011.

„Mă bucur că în sfârșit reușim să ajungem în punctul în care semnăm contractul pentru Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Neamț. Felicitări pentru câștigarea licitației! Sper să aveți o relație bună cu reprezentanții UAT-urilor din zonă și sper să aveți o conduită pe durata celor 8 ani așa cum trebuie pentru că ne dorim să colaborăm cât mai bine cu dumneavoastră.”, s-a adresat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, câștigătorilor licitației cu prilejul semnării contractului.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Maricica Herdes spune

  La Tg Neamt nu sunt someri,nu are cine să munceasca, trebuie angajați din Roman,mai rău ,din Suceava?

 2. Leo Leo spune

  De ce nu sunt ca in alte tari civilizate puncte de colectare a ambalajelor de plastic sau sticla contracost? Ati da faliment, nu-i asa? In felul asta ar trai si boschetarii ” decent” si nu numai! Orasul ar fi mult mai curat! Ce ziceti? Cinspe bani petu’ si sa vezi ce curatenie o sa fie! Da’ cine are curaj? Banii, mai bine si-i insusesc Ei, dumnezeii lor de netrebnici!

 3. Ana Mancuta spune

  Sa vedem cum o sa fie!!!si cine o sa raspunda de consecinte, cate mașini de salubrizare au de își permit sa facă asemenea lucrare?

 4. Ana Mancuta spune

  Corect o firma din suceava ia licitatia la Piatra pare cine sunt patroni???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate