S.O.S. din partea angajatorilor și angajaților către instituțiile și organele de control din Neamț!

7

sosCâteva sute de firme din Neamț țin cu greu în funcțiune cele aproximativ 70.000 de locuri de muncă. Cu 15% angajați din totalul de 470.000 persoane din județ, economia de piață s-a transformat într-o economie de junglă în care fiecare om care plătește taxe și impozite în mod cinstit abia reușește să treacă de la o lună la alta.

Patronii și angajații firmelor din Neamț cer în mod disperat ajutorul instituțiilor statului pentru a-i ajuta să poată munci în continuare. În condițiile în care 15% din locuitorii județului Neamț muncesc cinstit aceștia așteaptă să fie apărați de instituțiile statului și de organele de control din județ în fața hoardelor de evazioniști, impostori și escroci.

 • Dacă ai o afacere de transport persoane, sigur câțiva pirați care nu plătesc nimic la stat îți iau o parte din clienți și nimeni nu-i oprește.
 • Dacă ai o afacere în construcții, mai mult ca sigur o parte din clienți îți sunt luați de echipe de meseriași care fac totul la negru și nimeni nu-i oprește.
 • Dacă ai o afacere de comerț, mai mult ca sigur o sumedenie de indivizi vor vinde la negru aceleași produse de multe ori contrafăcute și nu-i oprește nimeni.
 • Dacă pui un strat de ceapă și unul de roșii și vrei să le vinzi în piață, mai mult ca sigur la tarabele din jur sunt samsarii care vând la negru și nimeni nu-i oprește.
 • Dacă ai o afacere cu lemne, sigur 10 hoți care fură din pădure și debitează la abricul din spatele casei își vor lua clienții și nimeni nu-i oprește.
 • Dacă ai o mică făbricuță sau un mic atelier, mai mult ca sigur alții fac la negru aceleași produse sau le aduc contrafăcute și nimeni nu-i oprește.
 • Dacă ai o afacere cu mobilă, sigur încă 5 impostori fac prin garaje aceleași produse și nu-i oprește nimeni.
 • Dacă ai un service auto autorizat sigur mai sunt prin apropiere trei băieți deștepți care au ateliere neautorizate și nimeni nu-i oprește.
 • Dacă vrei să prestezi un serviciu, oricare ar fi acela, mai mult ca sigur alții fac fără TVA, fără factură, deci mai ieftin și nimeni nu-i oprește.
 • Dacă vrei să faci absolut orice în acest județ, la colț te pândesc 10 evazioniști, 5 impostori și 2 hoți care îți sabotează fiecare pas pe care îl faci și nu e nimeni lângă tine să-i oprească.

Producătorii autohtoni sunt deja pe cale de dispariție, comercianții onești aproape că nu mai există, afacerile cu capital autohton de abia respiră, prestatorii de servicii profesioniști trec în zona de semi-evaziune ca să poată supraviețui și totul se duce de râpă în acest județ din cauza concurenței neloiale ce îmbracă haina imposturii și a escrocheriei și nimeni nu-i oprește pe impostori și pe escroci.

La ora actuală, la 100 de sancțiuni aplicate celor care au firme se aplică și o sancțiune unuia care face totul la negru. Toate organele de control vin peste cei care au declarată o activitate și foarte rar peste cei care au activități comerciale sau de producție nedeclarate.

Domnilor de la organele de control și de la toate instituțiile nemțene, AJUTOR! Noi, cei care muncim și plătim taxe și impozite, nu mai putem respira. Suntem sufocați de evazioniști, escroci și impostori. Salvați-ne!
Schimbați raportul. La 100 de activități autorizate sancționate, sancționați și cel puțin 20-30 care fac totul la negru. Nu ne mai călăriți doar pe noi!

I.R.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
7 Comentarii
 1. taranul ION spune

  Buna ziua,inainte de toate ce le voi spune in cuprins ,legat de microbii dezvoltati de Economia Nemteana si legat de cauzele(virusii) din trecut si cu efecte in prezent ,in cazul autoritatilor publice cu numiri politice ,dar si in planul gandirii economice subterane ce afecteaza buzunarele tuturor,si in special comportamentul civic al contribuabilui onest,…Cati suntem ,si vom mai fi???
  Consider ca nu este tarziu sa spunem in comun,”Stop” perpetuarii numirii in functii publice persoanelor ce se dovedesc cu interese si activitati economice personale si de grup ,prin interpusi , de factura politico-economice ,ce devin ulterior subterane si impiedica ,dar si elimina inovatia si concurenta economica.
  Astfel inteleg sa sustin si sa combat,alaturi de dvs.,media(paznicul democratiei),punerea in aplicare a unui plan de urgenta,dar si a unor actiuni menite in a sensibiliza ,dar si obliga institutiile abilitate ,sustinute din taxe publice si bugetare, in a-si face datoria de a cerceta si constata faptele in rem ,cat si personalizate ce se afla in dosare inghesuite in sertarele institutilor menite sa coopereze si sa faca public numele persoanelor ,incompatibile,penale,sau care nu si-ar putea dovedi nevinovatia in conditii normale de intelegere a functionarii democratiei.
  Votul pe liste de partid ,va perpetua economia subterana si lantul trofic al acesteia, aducand aceleasi persoane ,ori, interpusii intereselor acestora in a sustine bugetul subteran de bussines politic ,tradus prin agresiunea continua asupra banului public realizat din taxele si obligatiile cetateanului si a mediului de afaceri privat aflat in dificultate ,cat si penalizat de multe ori tocmai de persoanele numite cu dedicatie in trecut si prezent ,pe functii menite de a oprima orice forma de initiativa economica ,cat si revolta fiscala .a antreprenorilor cu intentii economice reale..
  Dl administrator I.R,cred ca este momentul zero,al unor actiuni in media si teren, prin care sa aratam public reactia contribuabilui ,votantuluii dezinterasat in trecut ,de soarta banului public,in a intelege prezentul creat de situatia data ,si a ne mobiliza ,reactiona impotriva microbilor,pentru a da dovada ca paznicul democratiei(media) nu se lasa infestata de realitatea economica subterana prezenta ,si este capabila sa gaseasca resursa umana colectiva in lupta eliminarii virusilor umanoizi de natura smecherilor „politico-economici „ai presupusei democratii.
  Eu pot sa ajut ,si,nu vreau sa intretin sistemul din banul public ,dovedit complice la formula otravitoare ,prin afaceri oneroase incepand cu votul pe liste de partid cu persoanele interpuse politic numite in functii publice ,dar in relatie cu infractori dovediti in trecut ,si la faradelegile in rem nedovedite pana in prezent dar si in viitor ,tocmai datorita distugerii sistemului meritocratiei ,capusat de interesele meschine de grup din cadrul institutiilor bugetare publice si autoritatile de control ale acestora.
  Da pot sa ma raliez si sa sustin ideea infiintariunei Asociatii de Protectie a Interesului de Afaceri Local,bazate pe competanta personala a individului , initiativa privata, dezvoltarea intereselor economice intragrup profesional , si apararea acestora intr-un format organizat in fata abuzurilor date ,de natura intereselor si a interpretarilor eronate din partea functionarilor fara legitimare profesionala din cadrul autoritatilor de decizie locale,
  Cred ca numai acest format ,poate aduce solutii urgente,dar si viitoare in vederea reconstituirii factorului „Incredere”,atat de necesar in mentinerea unui climat viitor sanatos in zona afacerilor ,dar si a combaterii evolutiei cancerului din zona de decizie bugetara ,fara a face trimitere la personalul de executie bugetar ,a persoanelor corecte si competente ,ce nu se fac partase de infestarea mediului de afaceri ,prin solidarizare cu interpusii politici decizionali ,trecuti si prezenti ,in vederea asanarii mediului de afaceri onest prin intretinerea celui subteran dezvoltat sub privirile lor,si fara macar a face doveda apartenentei la refacerea economica locala si ideea de autostinere a institutiei proprii cu fonduri minimale,pana la refacerea PIB-ului Local prin redarea si creerea locurilor de munca distruse de deciziile eronate si contraproductive emise de institutiile lor, prin reprezentantii votului politic acceptat si traficat al traseistilor politici in fruntea Economiei Locale in functii ce nu se potriveau competentelor profesionale ,cat si profilului social al acestora.
  Subiectul,Grupul de Firme TCE 3 Brazi Neamt si caracatita de firme,persoane ,si persoane publice ce graviteaza in jurul acestora,este cel mai elocvent model de afaceri politic daunator atat in trecut cat si in prezent ,de predat in scoli si cursuri post universitare,conferinte academice ,profesionale, cu profil bussines ,politic,bugetar din domeniu fiscal,juridic,din care putem macar intelege de ce s-a ajuns in punctul limita,al disperarii pe buna dreptate din partea micilor afaceristi ,ce-si vad veniturile in ceata ,iar autoritatile au mers pe principiul merge „si asa” in subteran , aducand si consecintele viitoare a distrugerii avutiei locale in paralel cu numirea persoanelor publice la comanda locala ,rezolvand astfel si ecuatia sclaviei medievale in zilele de azi..
  Va urma….
  P.S Dl;Iosub ,pe cand puteti,sau putem in mod informal prezenta si investigatia completa a persoanelor din zona bugetara ,cu atributii profesionale si interese ,legaturi politice dar si private sau de grup(incompatibile cu functia) conform legislatiei ANI.
  Cazul comisarului superior OPC in functie ,credeti ca ar fi de interes public,avand in vedere suprapunerea functiei acestuia cu interesele private si de grup „economic”,locale vs. micii afaceristi,vizati si amendati astfel fiind stimulati sa se lase pagubasi,sa renunte la afaceri .

  ADMIN: I.R. : Am făcut de mult investigația completă:
  – 1% sunt fară interese și sunt ținuți pentru că știu ce fac și sunt folositori,
  – 9% amante,
  – 20% rude,
  – 20% incompetenți cu carnet de partid,
  – 30% posturi cumpărate,
  – 20% lucrează în interesul cetățenilor, adica fiecare are căte o listă cu 2-3 ”cetățeni” pentru care lucrează 🙂

  Propunerea mea a fost dintodeauna ca toți bugetarii să dea o simulare de exemen de clasa a 8-a și daca nu trec să fie dați afară sau un test poligraf la care să răspundă doar la intrebarea ”Ai furat sau ai de gând să furi din banii statului ?”

 2. xx spune

  GIPANELE,tot felul de masini de lux,viloaiele in care stau toti bugetarii cu atributii de control nu s-au facut din salariu sau cu „ajutorul” vostru ,al celor ce munciti cinstit corect si in continuare trebuie intretinute,copii trimisi la studii obligatoriu in strainatate,oamenii,unii,trebuie sa mai vada si lumea,Cu ce? Cu salarul de bugetar?

  1. un bugetar spune

   Poate ca cineva dintre cei care infiereaza bugetarii ar putea si sa explice in ce maniera LEGALA poti intra in locuinta unei persoane fizice care presteaza o activitate economica ilegala!!!!???
   Nu cumva cei care ii protejeaza sunt primarii din localitatile respective, care stiu foarte bine ce se petrece in spatele portilor-de obicei inchise, in special intre orele in care se fac controalele??
   Va rog doar sa reflectati putin la aceste aspecte…

 3. Andrei Ignat spune

  Subscriu demersului. In ce priveşte domeniul construcțiilor lucrurile se vor normaliza cât de curând. Nu de la sine, desigur.
  http://colegiu-diriginti-santier.ro/2016/10/05/despre-autorizarea-firmelor-de-executie-proiecte-si-consultanta-conform-legii-10/

 4. Corfu Mihaela spune

  mafia

 5. gingirel spune

  Sa se poata face ceva concret trebuie sa crape cei care se afla in agonie in aceste momente, patron ori angajat.
  Regret cat voi trai ca am venit acasa in momentu in care am terminat facultatea.
  Sa ce ??? da da…. Sa plec in alta parte, e singuru ajutor primit si anume un sut in fund.

 6. hitler spune

  Pisica unde a mancat o data, se mai intoarce pentru ca stie ca va manca si a doua oara, asa se explica de ce se fac aceleasi controale mereu. E greu sa tinem din taxele si impozitele noastre toate pensiile, subventiile, pensiile pt persoane cu handicap, indemnizatiile de somaj, alocatiile pt copii, etc. Cu 15% populatie activa nu cred ca vom ajunge prea departe. Trebuie sa ne schimbam gandirea! Avem nevoie de muncitori!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate