S-a terminat și povestea cu defibrilatoarele de la primărie

0

Primăria Piatra-Neamț a achiziționat mai de mult niște defibrilatoare pentru că așa era desenul cu cheltuirea inutilă a banilor publici. După ani de zile, cineva și-a amintit de ele și a început să le inventarieze și să le caute pe unde erau ele, pe la stadion, hoteluri etc.

Din păcate, municipalitatea nu a înțeles nimic din anii în care aceste instrumente de prim ajutor nu au fost folosite niciodată și are un plan să investească iar în resuscitarea defibrilatoarelor care oricum sunt depășite tehnic.

Se pare că se dorește trecerea de la nivelul bani cheltuiți inutil la nivelul bani investiți în povești, căci acum, după inventarierea echipamentelor, se vrea reamplasarea lor în alte zone, cu instrucțiuni de folosire și cu un sistem care să anunțe automat 112 când cineva le folosește.

Desigur că e vorba de o investiție absolut inutilă, deoarece cazurile de oameni intrați în stop cardiac pe stradă sunt destul de reduse, numărul de oameni care știu să folosească un defibrilator foarte mic, iar al celor care își asumă folosirea unui asemenea instrument pe baza unor instrucțiuni de pe un perete și mai mic.

Poate nu ar fi rău să se uite cineva la data de fabricație a acestor defibrilatoare și să le caseze sau să le doneze centrelor de permanență, că de asta plătim din bani publici centre de permanență prin oraș.

Dacă totuși vorbim de spirit civic, mai bine ar fi să se investească în cursuri gratuite de prim ajutor acordate cetățenilor care, în mare parte, nu știu să gestioneze cazuri de stop cardio-respirator pe stradă și nici nu cunosc procedurile de resuscitare clasice care ar trebui acordate imediat, până la sosirea echipajelor medicale.

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate