S-a luat o piatră grea de pe inima salvamontiștilor. Trupul Silviei a fost recuperat din munți, după o lungă și tristă așteptare (VIDEO)

0
FOTO: DSU

Pe 12 ianuarie o alpinistă cu experiență din Brașov, Silvia Murgescu, și-a pierdut viața în Munții Bucegi, într-o ascensiune dedicată surorii ei gemene, de ziua lor. S-a încumetat să urce singură, negăsind niciun partener de drum. Salvamontiștii au încercat în zadar să îi recupereze trupul neînsuflețit din cauza condițiilor meteo nefavorabile și terenului accidentat. Mai multe detalii despre această tragedie puteți citi aici – click.

Silvia iubea muntele, cățăratul, sportul și avea o vastă colecție documentară cu traseele sale, atât pe blog, cât și pe canalul său de YouTube, pe care vă invităm să le vedeți, în memoria ei. În 2018 a suferit un grav accident pe munte, care a necesitat o perioadă îndelungă de recuperare, dar nici acest lucru nu a oprit-o să revină la marea ei dragoste: alpinismul.

În arhiva sa găsim și traseele pe care aceasta le-a avut în Cheile Bicaz:

Astăzi, 1 februarie, la mai bine de jumătate de lună după ce Silvia și-a pierdut viața, s-a luat o piatra grea de pe inima salvamontiștilor.

Astăzi a fost o zi de ușurare sufletească… într-un efort comun al salvamontiștilor din Bușteni, Prahova și, nu în ultimul rând, al echipajului aero I.G.A.V., am reușit să extragem din munte trupul Silviei”, au transmis salvamontiștii din Bușteni.

Silvia Murgescu

Misiune încheiată! Trupul alpinistei a fost recuperat. Colaborare excelentă între echipajul IGAv al elicopterului 336, căruia îi mulțumim pentru profesionalism, și Salvamont. Trei salvatori montani au fost inserati prin troliere la locul respectiv, au realizat punctele de amaraj necesare, au pregătit victima pentru troliere și apoi s-a realizat extragerea.”, a transmis și Salvamont Prahova.

„Misiunea de evacuare a unei persoane decedate în Munții Bucegi, s-a finalizat! Această acțiune complexă s-a realizat cu sprijinul comun, integrat al Inspectoratului General de Aviație al MAI și al Salvamont Prahova. Reiterăm că încă de la momentul accidentului produs în Munții Bucegi, în urma căruia o persoană și-a pierdut viața, misiunea de evacuare a acesteia a fost activă, ea neputând fi executată până astăzi, din pricina fenomenelor meteo periculoase care ar fi putut pune în pericol echipajele de salvatori, aflate la bordul elicopterului SMURD.”, a comunicat Departamentul pentru Situații de Urgență.

În toată această perioadă, salvamontiștii au depus eforturi să facă posibilă scoaterea trupului neînsuflețit din munte. S-a încercat cu elicopter, cu intervenții terestre, însă de fiecare dată condițiile meteo au fost deosebit de potrivnice.

Transmitem, din nou, condoleanțe familiei!

Imagini video de la misiunea de astăzi, oferite de Salvamont Bușteni și Prahova, pentru recuperarea Silviei Murgescu:

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate