S-a deschis Târgul de Crăciun la Neamț, ediția a III-a

0

Târgul de Crăciun și-a deschis vineri, 7 decembrie, porțile, iar Curtea Domnească  a intrat în stăpânirea muzicii şi  a armoniilor specifice sărbătorilor de iarnă.

Au fost aprinse luminile festive, iar în prima seară a Târgului de Crăciun, au făcut spectacol copiii de la clasa de muzică uşoară a Şcolii Populare de Artă, clasă coordonată de Paula Nicorescu-Ghivirică. Au urmat recitalurile oferite de membrii îndrăgitei trupe autohtone „Los Anonimos“. Cap de afiş a fost starul de origine germană Lou Bega, interpretul melodiei Mambo No.5 .

De asemenea, tot la Curtea Domnească din Piatra-Neamţ, pe platou, vor putea fi achiziționate de la căsuţele frumos amenajate dulciuri, vin fiert, obiecte de artizanat şi suveniruri.

Programul artistic este astfel structurat încât la fiecare sfârşit de săptămână – în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică – Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“ să ofere publicului nemţean spectacole de genuri muzicale diverse, de la tradiţionalele colinde, la muzica dance, folk, pop ori folclor. Cu excepţia serii din data de 28 decembrie, spectacolele vor începe la ora 18:00.

Ca o noutate a ediției din acest an, organizatorii au prevăzut şi o serie de concerte care vor avea loc la Roman şi Târgu Neamţ.

De asemenea, în cursul fiecărei săptămâni, la Căsuţa lui Moş Crăciun de pe Platoul Curţii Domneşti, meşterii populari din ţinutul Neamţ îi vor introduce pe cei mici în lumea minunată a meşteşugului. Vor fi create diverse obiecte, de la cele decorative şi până la măşti populare.

Pe data de 28 decembrie va avea loc tradiţionalul „Festival de datini şi obiceiuri de iarnă «Steaua Sus Răsare»“.  La Piatra-Neamţ vor răsuna de colinde, urături şi jocuri tradiţionale ale măştilor aduse de alaiuri care vor veni din toate colţurile judeţului.

Închiderea ediţiei a treia a Târgului de Crăciun îi va aparţine Ansamblului folcloric „Floricică de la munte“, care va oferi, în seara zilei de 5 ianuarie, pe platoul Curţii Domneşti, un concert extraordinar.

Ca și edițiile anterioare, Târgul este organizat de către Consiliul Judeţean Neamţ, prin Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate