S-a aprobat proiectul tehnic pentru schimbarea destinației Centralei Termice 26, din strada Progresului, nr. 37 în Centrul de Zi „Primii Pași”

0

Astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Local al municipiului Piatra-Neamț a fost aprobat proiectul tehnic de execuție pentru schimbarea destinației Centralei Termice 26, din strada Progresului, nr. 37 în Centrul de Zi „Primii Pași”.

Prin implementarea proiectului „Creșterea participării la învățamântul antepreșcolar prin înfiintarea Centrului de zi „Primii pași” se oferă servicii socio-educaționale pentru 76 de copii cu vârsta cuprinsă între 0-48 de luni, care provin din familii aflate în situație de vulnerabilitate.

Astfel, Primăria municipiului Piatra-Neamț va asigura sumele necesare reabilitării și modernizării spațiului, urmând ca dotările și serviciile oferite copiilor să fie asigurate din fonduri europene.
Serviciile educaționale corespunzătoare etapei antepreșcolară sunt aprobate în baza unui curriculum național avizat de Ministerul Educației. Complexitatea activităților desfășurate stimulează creșterea capacității cognitive, emoționale și sociale ale copiilor, încă de la o vârstă fragedă.
Proiectul beneficiază de finanțare prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Educație și competențe, pentru creșterea participării la învățământul antepreșcolar și preșcolar, în special a grupurilor cu risc de părăsire timpurie a școlii, cu accent pe copiii aparținând minorității romă și a celor din mediul rural.

a transmis Direcția de Asistență Socială a Municipiului Piatra Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate