Ruleta: de la origini pana la era digitală!

0

masa de ruleta

Ruleta este unul dintre cele mai populare jocuri din industria gamblingului. Astăzi pare firesc și normal să putem practica ruleta în orice cazinou stradal sau online. Însă nu a fost mereu așa. Ca în cazul multor jocuri de cazinou, originile ruletei sunt controversate și încă incerte.

Astăzi ne bucurăm de acest joc și urmărim cum sare bila în căutarea buzunarului norocos de pe roată, însă nici până în ziua de azi nu știm cine a fost inventatorul de drept al ruletei.

Originile controversate ale ruletei

Putem spune cu certitudine că nu există un moment zero al ruletei, dar cu toții putem admire că un fizician francez, Prințul de Monaco, un cuplu de frați francezi cu minți antreprenoriale grozave și proprietarii de bărci fluviale din Mississippi și-au pus amprenta în evoluția ruletei.

Grație lor, astăzi ruleta este un joc relativ simplu, care implică o masă, o roată, o minge și jetoane. Milioane de oameni din toată lumea aleg să-și încerce norocul la ruletă, fie pe numărul favorit, fie pe culoarea norocoasa si o pot face chiar din comfortul locuintei pentru ca astazi exista si jocuri de ruleta live cu dealeri reali.

Și totuși cum a evoluat ruleta? De ce originile sale sunt controversate și care sunt dovezile ce stau la baza ruletei?

Organizațiile de specialitate iau ca moment T0 al ruletei momentul în care Blaise Pascal a făcut un experiment în vederea realizării unei mașinării cu mișcare perpetuă. Însă dintr-un experiment eșuat a rezultat un joc de succes. Se întâmpla prin anii 1600.

O altă etapă importantă în evoluția Ruletei s-a petrecut în 1806, când gemenii Francois și Louis Blanc au făcut o modificare notabilă asupra roții ruletei. Au introdus buzunarul zero, ceea ce a făcut din ruletă un succes răsunător.  

Noua ruletă la 1860

Noua ruletă și-a făcut debutul la Hesse-Homburg, lângă Frankfurt. Apoi, după 1860, ruleta a ajuns la Monte Carlo în Monaco, iar Prințul Charles a fost dornic să folosească ruleta pentru a revitaliza cazinourile locale și să le folosească ca sursă de venituri prin impozite și turism.

Ulterior, ruleta a traversat Atlanticul și a ajuns în America prin intermediul coloniștilor. Când jocul a ajuns în America, proprietarii de cazinouri nu au fost atât de pasionați de generozitatea fraților Blanc de a avea doar un zero pe roată și au mai introdus sun buzunar cu dublu zero. Ca să vă faceți o idee, roata cu un zero oferă o marjă de câștig casei de 2.7%. Ruleta cu buzunarele cu zero și dublu zero oferă o marjă de câștig casei de 5.26%.

Ruleta europeană și americană

Au existat și momente controversate cu privire la ruleta cu un zero (europeană) și cea cu dublu zero (americană).

De menționat că ruleta europeană are 36 de numere + buzunarul zero. Iar suma tuturor numerelor existente pe o roată de ruletă este 666. Multă vreme, ruleta era considerată ca fiind jocul Diavolului, doar că nu există nimic mistic în acest joc. În prezent, masa ruletei conține trei zone cu cifrele de pe roată, dar și zonele cu Par, Impar, Roșu, Negru, Mare, Mic.

Ruleta americană are cele 36 de numere obișnuite, dar folosește variația dublu zero, cunoscută și sub numele de buzunar dublu zero. Asta înseamnă că, spre deosebire de versiunea europeană, există două buzunare de risc (0 și 00), rezultând un avantaj mai mare al casei de 5,26%, dublu față de versiunea europeană.

Ruleta – mix de adrenalină și emoții

Ruleta a ajuns să fie extrem de populară prin prisma ușurinții de a fi practicată. Iar oamenii pariază ușor pe par sau impar, poat chiar pe numărul favorit sau pe pachete de numere, apoi așteaptă cu emoție și adrenalină să cadă bila.

Ruleta oferă un mix între emoție, adrenalină, plăcerea de a miza, șansa de reușită  de 36/1. Iar popularitatea joculuia crescut și mai mult odată cu migrarea spre online. Ruleta este disponibilă 24/7 în cadrul site-urilor web specializate în gambling și cazinourile online. Și să nu omitem faptul că astăzi se poate pracitca ruleta live cu dealer real chiar din confortul propriei case.

În concluzie, originile ruletei rămân mereu incerte și controversate, însă acceptam ideea că jocul de ruletă a evoluat extrem de mult de la Pascal la online. Și nu este exclus ca in viitor să asistăm și la alte variante derivate din jocul de ruletă. Însă cu certitudine factorul de distracție nu va lipsi. Jucați responsabil pentru divertisment!

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate