Rromii din judeţul Neamţ, sprijiniți de autorități

2

FullSizeRenderRomii din România (romi, uneori scris şi rromi, cunoscuţi popular şi ca ţigani, roma – în limba romani) constituie unul dintre grupurile etnice minoritare cele mai mari din România.

Conform recensământului din 2011, ei numărau 621.573 de persoane (adică 3% din totalul populaţiei), fiind al doilea grup etnic minoritar din România ca mărime, după cel maghiar. Din aceşti 621.573 de oameni, 62% locuiesc în mediul rural (390.903). Există opinii că cifra estimată nu corespunde realităţii, fiindcă mulţi din ei ar refuza să-şi declare etnia. În Maramureş, Bucovina, Banat, Dobrogea şi Moldova concentraţia romilor este sub media ţării.

Un grup de romi sunt prezenţi şi în Bicaz‑Chei, care, cu ajutorul primăriei, şi‑au realizat un mic ,,sătuc”! Primarul Gheorghe Oniga le‑a oferit ajutorul ori de câte ori a fost nevoie şi au reuşit să‑şi construiască case modeste, dar în interiorul cărora se simt în siguranţă! Cei mai mulţi dintre ei au mulţi copii, iar pentru a le asigura oarecum existenţa, părinţii muncesc cu ziua, alţii, mai ,,leneşi”, se mulţumesc cu ajutorul social sau cu ceea ce primesc de la consăteni.

Ceea ce este uimitor este faptul că deşi nu au haine scumpe, maşini şi vile, aceşti oameni sunt mereu cu zâmbetul pe buze, se bucură de fiecare zi ca şi când ar fi ultima, iar copiii nu contenesc să se oprească din joacă.

Sursa: ziarbicaz.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. legio spune

    Sa vedeti de acum lemne de foc la …..liber ,caii si carutele tiganilor sa traiasca .

  2. costel spune

    Speram sa nu faca din albia raului depozit de gunoaie desi in mod sigur nu au fose septice si tot c____ se va duce in apa si va polua si panza freatica. de altfel sunt sigur ca autorizatia de constructie fie nu exista, fie este ilegala.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate