ROSE – cel mai mare proiect pentru sprijinul învățământului finanțat de Banca Mondială

0

Vineri a fost semnat un acord de împrumut între Banca Mondială pentru Europa și Asia Centrală (ECA) și Ministrul Finanțelor Publice din România, în valoare de 200 de milioane de euro, pentru Proiectul privind Învățământul Secundar din România (Romania Secondary Education Project – ROSE). Împrumutul a fost aprobat de către Consiliul Director al Băncii Mondiale la data de 16 martie 2015.

ROSE este cel mai mare proiect privind învățământul, care are drept obiectiv sporirea șanselor studenților de a finaliza cu succes ciclul învățământului terțiar. Proiectul va fi implementat de către Ministerul Educației și Cercetării Științifice în următorii șapte ani.

Proiectul ROSE este destinat să ajute Guvernul României, administrația instituțiilor de învățământ, profesorii și studenții să gestioneze problemele legate de gradul mare de abandon și de performanțele slabe la examenul de bacalaureat. Obiectivul proiectului este de a majora gradul de promovare a învățământului terțiar, orientându-se către școlile și grupurile de studenți care au cel mai ridicat risc de eșec.

Sursa: AGERPRES

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate