Romanii, spaima vestului. In Marea Britanie, 9 furturi de la bancomate din 10 au autori romani

1

Cotidianul britanic Daily Mail trage un semnal puternic de alarma. Peste 90% din furturile de la bancomate din Marea Britanie au autori romani. Majoritatea celor arestati sunt din Bacau sau alte zone din Moldova. Castigurile obtinute de aceste bande criminale acopera cam 70% din economia Bacaului. Infractorii vin in Marea Britanie in special pentru a fura din bancomate si folosesc echipamente specializate pentru a obtine datele bancare ale victimelor. Peste 30 de milioane de lire sunt furate in decursul unui an. In primele luni ale acestui an, detectivii britanici au identificat 120 de romani, suspecti in cazul acestor furturi de la bancomate.

Copilul din imagine este fiul lui Adu Bunu, din Bacau, incarcerat in 2008 pentru o frauda tip “hole-in-the-wall” (frauda cu carduri bancare) de 1 milion de lire.

 

Cele mai multe escrocherii sunt făcute prin utilizarea de dispozitive electronice montate la bancomate, cu ajutorul cărora sunt copiate datele victimelor, în timp ce o cameră de mici dimensiuni înregistrează codurile PIN (skimming).  Montarea echipamentului intr-un ATM dureaza mai putin de un minut. Infractorii clonează apoi cardurile, cu care retrag banii. In medie, in jur de 500 de lire sunt retrase din fiecare card clonat.

Ofiterii britanici avertizeaza ca in ciuda eforturilor autoritatilor, peste 1000 de bande criminale care practica acest tip de fraude opereaza in prezent in Marea Britanie. Acestia se tem ca actiunile infractorilor vor creste ca numar in timpul Jocurilor Olimpice din Londra.

Seful poliţiei din Londra, Steve Head, a declarat: ‘Se poate vedea destul de clar ce fac ei cu banii când se întorc înapoi în România. Duc un stil de viaţă luxos, maşini luxoase, case la fel. Ceea ce stă în spatele acestor acţiuni este lăcomia – lăcomia oamenilor care organizează aceste acţiuni, lăcomia profesioniştilor care permit acest lucru şi lăcomia acelor oameni care creează tehnologia cu ajutorul cărora actualele sisteme sunt depăşite‘.

Articolul din Daily Mail a adunat foarte multe comentarii din partea cititorilor.


Walter, din Stuttgart-Germania spune: ”Si noi avem aceeasi problema aici, in Germania. In spatele a 95% din fraudele cu carduri bancare stau romanii. O alta problema majora este cersetoria. Majoritatea cersetorilor sunt mutilati pentru a creste simpatia trecatorilor. Sunt organizati in grupuri si vin din Romania. Mai nou au inceput sa cerseasca si in baruri, restaurante, magazine si sunt foarte insistenti. Uneori recurg la violenta. In timp ce exista romani foarte muncitori si cinstiti, cativa reusesc sa murdareasca numele unei intregi natiuni – foarte trist.”

Francho din Zaragoza – Spania spune: “Nu sunt surpins. Aceeasi poveste se intampla si in Spania zilnic. Romanii sunt in spatele infractiunilor de orice fel: furt de cupru, viol, crime, jafuri violente! Da, ar trebui exclusi din UE[…]”

JB din Costa del Sol – Spania: “Acesta este beneficiul de a face parte din UE. Romania nu are altceva de oferit decat exportul de infractori. Guvernul acesta inutil sta deoparte si nu face nimic. Cineva cu un IQ rezonabil ar putea sa conduca mai bine tara asta.”

Un britanic afirma: “Acest tip de infractiuni ar putea fi stopate peste noapte daca Romania ar fi scoasa din UE si toti romanii deportati. Rusine ca acestui guvern nu ii pasa de cetatenii britanici!”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. nationalistu` spune

    Stati fara grija ca urmeaza si excluderea din UE impreuna cu deportari.Numai ca mai este de rezolvat ceva pe la Rosia Montana,ceva cu industria metalurgica,cu cea energetica si niste maruntisuri de aranjat apoi vom fi exclusi fara discutii.Mai aveti putintica rabdare.Ca dupa ce ne lasa in pielea goala n-o sa ne tina oculta sa ne dea si de mancare si sa ne si imbrace.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate