Romanii care refuza sa ofere date pentru recensamantul din toamna primesc amenda

4

Recensământul populaţiei şi locuinţelor se va efectua în perioada 22 – 31 octombrie, iar în perioada 5-14 noiembrie va avea loc ancheta de control şi verificare a volumului şi calităţii informaţiei. Declararea datelor de recensamant este obligatorie, iar persoanele care se sustrag acestei actiuni pe plan national pot fi amendate cu pana la 1000 de lei, conform legii. Potrivit lui Vergil Voineagu, presedintele Institutului National de Statistica, recensământul de probă (din perioada 7 – 16 mai) a relevat un grad „îngrijorător” de mare de refuz privind declararea datelor personale, oficialul INS precizând pentru MEDIAFAX că rata de refuz cea mai înaltă s-a consemnat la persoanele de etnie romă.

E.Z.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Vera spune

  Nu cred ca recensamantul asta are legatura cu campania electorala, de vreme ce in toata U.E are loc aceasta oparatiune.
  Frauda daca vor sa faca , gasesc ei cum, cu sau fara CNP-urile noastre.
  De fapt datele amanuntite despre fiecare cetatean vor servi la stocarea pe CNP a tuturor informatiilor despre noi, nu numai la prelucrare statistica.
  Cetateanul X daca nu face ce vor baietii mai portocalii sau mai rosii, i se cauta imediat toata biografia si va fi strans de cxxxx, pe unde-i ,,firul mai slab”. Ha, ha, vom fi o cireada de boi si vaci impinsa cum le va placea mogulilor !

 2. bai spune

  se cer datele personale sa nu va numere de 2 ori… nu ca ar conta pt voi dar pt ei conteaza… cum vrei sa iasa iar portocaliul? ascunde-ti datele personale si baietii care traiesc bine or sa iasa iar, ca asa au iesit si pana acum prin frauda.

 3. Branita Ghe. spune

  Daca recensamantul are obiectiv statistic, de ce se cere CNP-ul , adresa de domiciliu, alte proprietati , ce abilitati (?!?) nu stiu de care ai ?! Nu este important sa se afle date ca numarul cetatenilor, si procentele pe varste, sexe, mediu rural, urban, nivel de scolarizare ? Ce trebuie sa se stocheze despre fiecare ce lapte a supt de la maica-sa ?! Ne tot stocheaza in baze de date pe unde ne miscam, de parca am fi intr-o mare cusca de animale stantate si numerotate. Halal senzatie de libertate avem !

 4. pietreanul spune

  Statul roman refuza sa-mi retrocedeze bunurile si terenurile luate de comunisti si nici o institutie nu ia masuri impotriva statului,atunci de ce sa se ia masuri pecuniare impotriva mea daca refuz sa dau datele cerute.Statul Roman este obligat si el la randul lui sa inapoieze ce au furat comunistii inclusiv neocomunistii de dupa 1989. Intr-un stat de drept si statul respectiv si cetateanul au indatoriri dar si drepturi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate