Raport Curtea de Conturi: facturi la gaz umflate în ultimii 10 ani

16

Un raport al Curţii de Conturi din 2014 dezvăluie faptul că nu au fost respectate contractele de privatizare pentru Distrigaz Nord şi Distrigaz Sud, conform cărora  tariful de distribuţie ar fi trebuit redus, astfel încât consumatorul să plătească mai puţin.

Distrigaz Nord şi Distrigaz Sud au fost cumpărate în anul 2004 de către E.ON şi GDF Suez. Potrivit contractului de privatizare, în perioada 2005 – 2008, trebuia să se aplice o reducere de 15% a tarifului de distribuţie a gazelor naturale care s-ar fi reflectat în factura plătită de consumator. Curtea de Conturi a precizat că Ministerul Energiei nu a urmărit aplicarea prevederilor care prevăd ieftinirea gazelor, și anume, nu s-a respectat o clauză care cerea aplicarea ”unei reduceri de 15% asupra tarifului de distribuţie a gazelor naturale stabilit de Autoritatea de Reglementare (abatere identificată în cazul Contractului nr. 6/2004 privind privatizarea SC Distrigaz Sud SA Bucureşti şi a Contractului nr. 7/2004 privind privatizarea SC Distrigaz Nord SA Târgu-Mureş).

Investiţiile în reţele şi staţii efectuate în aceeaşi perioadă urmau să aducă o serie de beneficii, precum consum mai scăzut sau pierderi mai mici. Toate aceste beneficii trebuiau să apară în facturile consumatorilor printr-o reducere suplimentară de tarif. Curtea de Conturi a pus în vedere Ministerului Energiei rezolvarea situaţiei.

Sursa: hotinfo.ro.

facturi gaze

arsene

cuc
16 Comentarii
 1. legio spune

  Romanii si in special pulimea (vorba unui ,,detinut politic” in viata) au platit intodeauna , inca de cand au aparut primele formatiuni statale ,asa ca romanasi ,nu ati vrut sa fiti niciodata vulturi ci numai niste ciori amarate . Noroc ca au pus la punct altii din afara lovitura de stat ,ca altfel venea legea sa-i spanzure pe toti romanii iar ei stateau in genunchi si intrebau; aveti franghie sau aducem noi de acasa ,vorba cantecului ,,ca asa-i romanul……..

 2. Sarghi Vica spune

  Numai la gaz ??? Ce se va intampla ? Ne vor da banii inapoi ??? Niciodata !!!!

 3. Petre Cojoc spune

  Mai vedem p***-n brate, ca ce-a mancat lupul, e bun mancat!

 4. Rodica Afrasiloaie spune

  Sa dea banii inapoi ca au furat destul

  1. legio spune

   Auzi Rodica , stii cand este sarbatorit Sfantul Asteapta ? Atunci vei primi banii inapoi si inca ceva pe deasupra !

 5. Elena Donici spune

  Cine sau când,se vor da bani înapoi.?

 6. flo spune

  ce a papat lupul…..papat ramane.

 7. Mimi Fluerasu spune

  Hotii sa dea banii inapoi!

 8. Margareta Constantin spune

  Prindeți-i pe hoți! Să dea banii înapoi!

 9. Miun Oli SsaeKki spune

  Aşa este

 10. Katy Florescu spune

  si cine ne face dreptate se constata si atat noi suntem in pierdere

 11. Dragos Emilian spune

  Are dreptate d nul Ilie Serbănescu când spune că suntem o colonie economică. Numai acolo se poate întâmpla asa ceva! Propun nationalizarea utilitatilor, un management eficient al acestora pentru o dezvoltare rapida a tării!!!

 12. Malei Carmen spune

  Si in ultimii 10 ani , Curtea de Conturi ce a facut?

 13. MARCEL spune

  TREBUIE rezolvata urgent problema utilitatilor – energie, gaz, apa – pt ca SE FURA LA GREU in aceste unitatri de furnizare; facturile sunt umflate f mult, suntem extrem de nemultumiti si hartuiti de acesti furnizori-hoti, care ne iau banii din buzunare fara nici o rusine ! Au fost atatea sesizari publice, in presa, de la consumatori si nu se face nimic. De ce nu se sesizeaza DNA -UL , SUNT TOATE MOTIVELE ? Sa se verifice conturile consumatorilor si sa se constate situatia reala a facturilor emise de acesti HOTI ! SE IMPUNE ACEST LUCRU DE URGENTA ! VA RUGAM SI ASTEPTAM REACTIA CELOR IN DREPT !

 14. Ela spune

  Daca beneficia tot un Roman de nemicsorarea preturilor sa vezi cum il umfla DNA-ul dar cand e bra de straini, pupam fundul cu respect ( Scuzati, pentru cei Mai pudici ) !

 15. Smau Maria spune

  Si cine despagubeste cetatenii ???? Cine le da banii inapoi ????…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate