Romania a inregistrat 20 milioane de alerte de atacuri informatice in primele sase lun

0

hackerNumarul alertelor este in creștere și pentru faptul ca piața din Romania a crescut foarte mult, pentru ca serverele și celelalte echipamente au crescut foarte mult ca și capacitate și ca numar și atunci a aparut aceasta tentație”, a declarat joi ministrul pentru Societatea Informaționala, Dan Nica, la a treia ediție a conferinței anuale de securitate cibernetica.

Nica a precizat ca aceasta alerta nu se refera numai la tentativele de furt de bani, in mediul on-line, ci sunt și in legatura cu datele personale, conturile de e-mail, bazele de date.

Oficialul MSI a subliniat ca hoții cibernetici sunt prinși intotdeauna pentru ca furtul dintr-un sistem inteligent lasa urme.

„Nu poți fura in IT fara sa lași urme. Riscul de a fi furat in mediul on-line este același pe care il ai cand mergi cu tramvaiul in București sau in piața Obor”, a spus Nica.

Intrebat de jurnaliști despre proiectul SRI de securitate cibernetica la nivel național, Nica a declarat ca acesta este extrem de important, va fi o investiție coerenta și care vizeaza 50 de instituții publice majore ale Romaniei, urmand sa monitorizeze atacurile cibernetice.

Proiectul a fost depus de SRI pentru a fi finanțat din fonduri europene, este in valoare de 30 milioane euro, dar in prezent se afla in faza de evaluare.

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate