România se încadrează în media Uniunii Europene privind rata de absorbție a fondurilor europene

0

România se încadrează, în momentul de față, în media Uniunii Europene privind rata de absorbție a fondurilor europene. Vorbim de un procent de aproximativ 28%, față de 29%, cât este media UE.

În ultimii ani au fost lansate apeluri de proiecte în valoare de 22 miliarde euro din totalul de 28 de miliarde de euro, cât reprezintă politica de coeziune în această perioadă de programare financiară, iar 6,3 miliarde de euro reprezintă plățile directe către fermieri.

„În urmă cu două săptămâni, 4 proiecte majore de infrastructură, în valoare totală de 2,3 miliarde euro, pregătite de Autoritatea de Management pentru Infrastructura Mare, din Ministerul Fondurilor Europene, au primit aprobarea Comisiei Europene. Pentru programe de dezvoltare rurală în perioada 2014 – 2020 suma se ridică la 8,127,996,402 de euro. Rata de absorbție efectivă la 31 martie 2019 era de 3,563,084,550 euro. Acești bani se văd în drumuri, poduri, reparații de școli, grădinițe sau dispensare, inclusiv în județul Neamț. Suntem pe drumul cel bun, în ciuda atacurilor și avalanșei de fake news a opoziției.”, a menționat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate