România ameninţată de virusul Nilului de Vest

0

Vara anului 2010 a adus cu ea o invazie agresivă de ţânţari, care se pare că provoacă infestări cu virusul Nilului de Vest. În Tulcea, doi pacienţi suspecţi de infestare cu acest virus au primit astăzi infirmarea diagnosticului. Virusul se transmite prin înţepăturile ţânţarilor şi poate fi mortal. S-a răspândit în partea de nord a Greciei, iar 32 de persoane infectate au fost internate în oraşele Salonic şi Veria. O parte dintre ele s-au vindecat deja, însă trei şi-au pierdut viaţa. West Nile circulă în special în zonele tropicale, iar primele simptome ale infectării sunt febră, greaţă şi dureri musculare. Rata de mortalitate este de circa 4% din cazurile înregistrate, dar medicii cred că majoritatea persoanelor infectate cu acest virus nu se prezintă la spital, pentru că nu au simptome severe.
Potrivit Ministerului Sănătăţii, ca măsură de prevenire, se impune ca autorităţile locale să ia măsuri de dezinsecţie în localităţi. În plus, specialiştii sfătuiesc populaţia să evite, pe cât posibil, expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi sau aplicând substanţe chimice de îndepărtare a ţânţarilor.
Virusul nu se transmite de la om la om, ci numai prin înţepături de ţânţari. În România, în 1996 a evoluat cea mai mare epidemie de meningită West Nile din Europa, care a totalizat 393 de cazuri. Urmare a acestui fapt, începând din 1997, autorităţile sanitare au implementat un sistem de supraveghere a acestei infecţii la om, sistem care funcţionează şi în prezent.
În cazul în care acuzaţi simptome similare infestării cu acest virus nu ezitati să va adresati medicului.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate