România a depășit media salariului minim brut din regiune, dar cu ce preț?

1

Informația pozitivă: 

Salariul minim brut din România, 447 euro, a depășit media regiunii Europei Centrale și de Est.
Salariul minim brut variază între 500 de euro (Estonia) și 261 de euro (Bulgaria), media fiind 421 de euro.

Informația negativă:

România are cea mai ridicată rată  de taxare dintre statele din regiune, în jur de 40%. În celelalte 10 țări din regiune, media taxării efective pe salariu este de 21%, Cehia 14%, Ungaria 34%, Letonia 29%, Estonia 13%, Bulgaria 22%, Lituania 23%.

Comentarii: 

Guvernarea de stânga înseamnă atenție sporită pentru cei mulți, în cazul de față angajați, și mai puțină grijă față de angajatori.
Dacă pentru unii este deranjantă această abordare de stânga, în care mediul privat este defavorizat, pentru alții, majoritari, doctrina de stânga este cea ”corectă”, românii fiind interesați de ce au ei în buzunar azi, nu dacă peste un an vor mai avea un loc de muncă. Această mentalitate românească de a ne fi bine acum, fără să conteze ce se întâmplă mâine va mai ține pe poziții actuala clasă politică încă cel puțin câteva mandate și va permite oricărui guvern care va veni la putere în următorii 10 ani să suprataxeze barbar angajatorii, având suport popular pentru orice decizie care sărăcește zona patronatului.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Stefan spune

    Problema e ca sunt taxate foarte mult salariile mici, in acelasi procent cu cele mari!In tarile normale, impozitul pe venit este progresiv!Nu este normal ca un lucrator cu salariul minim pe economie sa fie impozitat cu 16%, la fel ca dl Mugur Isarescu care castiga vreo 30.000 euro lunar!O alta problema este ca contributie la sanatate este, de fapt, o taxa (10% din venit) cand ar trebui sa fie raportata strict la pachetul de servicii medicale primit!Dar cea mai mare problema in Romania este diferenta enorma intre salariile de la stat si cele din privat!In acest moment, salariul mediu net in admnistratie este de peste 4300 lei, mai mare cu aproape 60% fata de salariul mediu net pe economie!!!Atacul continuu, pe toate fronturile asupra micilor intreprinzatori romani va duce la inchiderea a mii de firme si la disponibilizarea a zeci de mii de oameni!Sigur, o parte din acestia se vor angaja vanzatori la supermarket sau vor pleca in strainatate, dar Romania va pierde nu numai forta de munca , dar si o mare parte din antreprenoriatul autohton..Totul , pentru ca urmasii securistilor lui Ceasca sa traiasca pe picior mare ca bugetari de lux…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate