Români în pericol în Yemen

0

Zeci de români, printre care şi numeroşi copii, sunt blocaţi în mijlocul luptelor din Yemen, unde Arabia Saudită şi aliaţii săi desfăşoară o campanie de lovituri aeriene asupra rebelilor şiiţi.

Pe web-site-ul Ministerului Afacerilor Externe a fost postat anterior debutului crizei un avertisment de călătorie pentru Yemen, care conține nivelul maxim de alertă, respectiv ’’Pericol major – părăsiţi imediat zona sau ţara’’!

Ministerul Afacerilor Externe reiterează solicitarea adresată cetăţenilor români prezenţi în zonele de conflict, de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia de asistenţă și protecție consulară și totodată, de a consulta informaţiile furnizate prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” – care poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, şi serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

În prezent, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Abu Dhabi, în cooperare cu organizaţiile internaţionale implicate în procedurile de evacuare şi cu statele care au cetăţeni proprii în Yemen şi acţionează, ca şi România, pentru evacuarea lor, depune eforturi constante pentru a acorda sprijin şi asistenţă cetăţenilor români aflaţi în zonă.

Până la acest moment, situaţia evacuării cetăţenilor români din Yemen se prezintă astfel:

– astăzi, 5 aprilie 2015, au fost evacuaţi un cetăţean român şi un membru de familie al acestuia, cu nava indiană INS Mumbai care a scos aproximativ 440 de persoane din Yemen

– la data de 4 aprilie 2015, au mai fost evacuaţi 4 cetăţeni români şi 1 membru de familie;

Aceştia se adaugă celor 3 cetățeni români, angajaţi ai unei companii care activa pe plan local, care au fost evacuaţi la data de 30 martie 2015 de o fregată chinezească, cu destinaţia Djibouti, fiind ulterior repatriați, precum şi celor 14 cetățeni români, specialiști ai unei companii românești, care desfășura activități de muncă în Yemen, finalizarea procedurii de repatriere având loc în seara zilei de 25 martie 2015.

Mai multe informații aici: stiripesurse.ro.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate