Riscul de a naste un copil cu retard mintal in Neamt este de peste 90%

2

In ultima perioada auzim din ce in ce mai des si vedem cazuri de copii cu diverse forme de retard mintal sau cu probleme de vedere sau multe alte afectiuni ce apar, de regula, in urma infectarii mamei cu toxoplasmoza.

Toxoplasmoza este un parazit ce poate fi contractat de la orice animal cu sange cald, incepand cu puiul de pisica si terminand cu vaca din curte. Transmiterea acestei boli se poate face prin consumul de carne provenita de la un animal infestat, insuficient preparata, in special cea de porc, oaie si vanat, sau de alimente insuficient preparate care au venit in contact cu carnea cruda. Cel mai des, aceasta boala este transmisa prin fecalele pisicilor infectate, iar tot ce intra in contact cu aceste fecale sau cu locul unde au fost este contaminat si preluat de om.


Problema cea mai mare a acestei boli este ca nu prezinta absolut niciun fel de semne clinice, nici la animalul purtator, nici la om, dar afecteaza 100% orice copil care se naste dintr-o mama infectata. Afectiunile pe care le va avea copilul sunt: aproximativ 10% din infectiile prenatale sunt urmate de avort sau moartea fatului la nastere. Alti 10 – 23% din nou-nascutii infectati prenatal manifesta semne clinice de toxoplasmoza la nastere. Aproximativ 12 – 16% din acesti nou-nascuti mor datorita bolii. Copiii care supravietuiesc sufera de retard mental progresiv sau de alte deficiente neurologice si necesita cel mai adesea includerea intr-un sistem special de educatie sau institutionalizare.
Deci, mai pe scurt, in judetul Neamt avem in libertate un parazit care produce copii cu retard mintal, asta in cazul in care nu-i omoara inainte sau la nastere.
E interesant de vazut ce fac autoritatile nemtene pentru ca sa nu moara copiii expusi sau sa nu umplem scolile speciale cu nemteni minori cu retard mintal. Ei bine, autoritatile nemtene nu numai ca nu fac nimic, dar in marea lor parte habar nu au de existenta acestei probleme, ei, in dezinteresul lor, crezand ca asa e normal, sa mai fie si copii cu probleme. Realitatea este cat de crunta se poate si o vom expune punctual.

– riscul ca o femeie din Neamt sa contracteze o data in viata aceasta boala este de 90%

– 99% din femeile din Neamt nu fac analizele pentru toxoplasmoza

-99% din femeile ce au nascut copii cu retard nu au facut aceste analize
-analizele pentru toxoplasmoza nu sunt decontate de CASN

– dintre femeile din Neamt care fac analize pentru depistarea toxoplasmozei, aproximativ 30% descopera ca au fost infectate cu acest virus, dar au dezvoltat imunitate, iar un procent de 1% sunt infectate.

– DSVSAN testeaza aleatoriu unele animale domestice pentru toxoplasmoza, dar nu au mai intregistrat cazuri de 8 ani de zile. DSVSAN nu are atributii in secorul de risc maxim si anume la animalele de companie.

In opinia noastra situatia este criminala. Autoritatile nu iau nici un fel de masuri, ba mai mult, nici macar nu fac aceste analize gratuit, nici macar gravidelor care, in proportie de peste 80%, intra in contact cu aceasta boala cel putin o data in viata. Am intrebat cateva mame care au nascut copii cu retard daca au facut aceste analize si va spunem ca nici macar nu stiau de existenta acestui risc.

Femeile nu stiu, medicii de familie nu informeaza, Casa de Asigurari nu deconteaza. Rezultatul: copii cu retard mintal, abandonati de familii in scolile speciale.

Felicitam autoritatile nemtene care habar nu aveau de acest procent de risc maternal , pentru ca cei care stiau sigur se vor preface ca sunt mirati fara sa recunoasca ca au dat gunoiul sub pres atatia ani .

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. gigel spune

    Titlul este extrem de prost realizat. Se vede intentia clara de a speria lumea doar de dragul senzationalului si a placerii de a face rau. Din ceea ce spuneti reiese ca 90% din copii sunt retardati mintal. Asta inseamna o sansa de 90%

  2. roxanul spune

    e o intreaga teorie a conspiratiei aici.zi-le si ceva de ozn-uri,fratele cel mare care te priveste,john lenon,naveta spatiala columbia,ordinul skull and bones,pearl harbor,publicitatea subliminala,virusl sars,zborul af 447(a.int.galeao: rio de janeiro-paris-31.05.2009,cercurile din lanuri,aurul nazistilor…bla …bla …bla…ca doar esti distept si nu te numeri printre cele noush’de procente de sandibeli din neamt:)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate