Risc major de îmbolnăvire: „ouă nu expirate, ci putrezite” într-un supermarket din Piatra-Neamț. Termenul de valabilitate: 20 iulie(!!) – (IMAGINI)

1

Un locuitor din Piatra-Neamț ne-a semnalat o problemă gravă la capitolul sănătății publice: mai precis, în seara zilei de ieri, persoana în discuție a mers la cumpărături într-un supermarket din Piatra-Neamț. În coșul de cumpărături a pus, printre altele, un cofraj cu 10 ouă „proaspete” cu termen de valabilitate până pe data de 20 iulie.

Astăzi, când a vrut să le gătească, ouăle erau de-a dreptul…verzi:

Am cumparat ouă de la ***** care teoretic expirau pe 20.07, si astazi cand am vrut sa fac mancare cu ele, erau.. nu expirate.. Putrezite!!! Cu 10 zile inainte de sfarsitul valabilitatii.

Mai jos, imaginile „prospețimii” desăvârșite:

În momentul în care un produs aflat în termen de valabilitate se prezintă în acest mod, nu ne putem gândi decât la două explicații posibile: ori condițiile de depozitare lasă de dorit, ori etichetele cu termenul de valabilitate sunt…neconforme – elegant spus. Indiferent care ar fi scenariul, nu există nicio scuză.

Aveți mare grijă la ceea ce cumpărați și mai ales de unde. Se pare că sănătatea consumatorilor a devenit irelevantă în ultimul timp.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
 1. Clau spune

  Aici vina este impartita la 3:

  1. Magazinul ca nu are grija de cum sunt pastrate si afisate produsele in depozit/raft, cofrajul de oua e ca si cum a fost in razboi la cum arata.
  2. Clientul, in primul rand (mai ales la o marfa sensibila) te uiti la cum arata cutia, si la oua te poti uita si in cofraj sa nu fie sparte sau lipsa.
  Este greu de dovedit ca acele oua sunt din acel cofraj, daca data/lotul nu se regasesc pe resturile din interior. oul este marcat cu lot/data expirare ca pe ambalaj.
  3. DSV, ar trebui sa isi faca un obicei in a verifica fiecare magazin (nu avem milioane in oras/judet) o data pe luna in mod inopinat si nu sa astepte clientii sa sune sa le spuna ca sunt muste la vitrina de la magazinul X.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate