Rezultatele verificărilor privind deținătorii legali de arme și muniții neletale

1

Din luna august a acestui an, polițiștii Serviciului de arme, explozivi și substanțe periculoase din cadrul IPJ Neamț au desfășurat activități de verificare a deținătorilor legali de arme și muniție neletală înscrisă în certificatul de deținător.
În această perioadă, au fost verificați 418 posesori de certificate de deținător armă neletală, urmărindu-se deținerea și securitatea acestor arme/muniție în conformitate cu prevederile legale, dar și îndeplinirea condițiilor legale privind transformarea armelor de panoplie.
Pentru constatările abaterilor de la prevederile legale privind regimul armelor și al munițiilor, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoarea de 4104 de lei, majoritatea pentru nerespectarea condițiilor de deținerea/depozitarea armelor neletale. Totodată au fost dispuse și măsuri complementare, respectiv de suspendare a dreptului de deținere, într-un caz, conform articolului 59 din Legea 295/2004 privind regimul armelor și a muniției și măsura anulării dreptului de deținere a armelor neletale, într-o altă situație, având în vedere că deținătorul nu mai îndeplinea condiția prevăzută la articolul 57 alin.4 din aceeași lege.
Readucem în atenția posesorilor de arme neletale o parte din obligațiile acestora:
– Conform art. 60 alin.1 persoanele care au procurat arme neletale în condiţiile notificării prealabile au obligaţia ca, în termen de 5 zile de la data procurării, să se prezinte cu acestea la autorităţile prevăzute la art. 11 alin. (1), în vederea eliberării certificatului de deţinător.
– Totodată în baza art. 61 posesorii armelor neletale din categoriile D şi E din anexă au obligaţia să ia toate măsurile necesare pentru păstrarea armelor la domiciliu, reşedinţă sau, după caz, la locul de rezidenţă, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate la acestea şi să nu existe pericol de vătămare corporală accidentală.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. un prieten spune

    Deci daca e sa te iei dupa articolul 61, dai o gramada de bani pe autorizatii,arma etc., pentru o arma pe care sa o tii in seif acasa. O arma care in caz de ceva, trebuie scoasa din acel seif, incarcata, si apoi folosita.Ce atacator te asteapta pe tine sa faci toate astea?Si toate pentru o arma care mai mult sperie decat opreste un atacator determinat.Sa nu mai vorbim ca ai toate sansele ca tu sa fii vinovat daca nu il folosessti conform legilor in vigoare, adica sa somezi, sa tragi la picioare etc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate