Rezultatele la Cupa României pe ergometru (juniori), prilej de bucurie pentru canotorii pietreni

0

Săptămâna trecută a fost una importantă pentru canotorii legitimaţi la CS Ceahlăul și LPS Piatra- Neamţ. În diferite centre din ţară, sportivii pietreni au intrat în cursă pentru medalii în cadrul Cupei României pe ergometru. Această întrecere a fost şi criteriu de selecţie pentru loturile naţionale de juniori care vor fi în cantonament în 2017 şi de unde se vor alege viitorii reprezentanţi în competiţiile internaţionale: Campionatul Mondial, Campionatul European, Campionatul Balcanic.

Cupa ergometru

Andreea Grăpinoiu şi-a trecut în palmares o medalie de aur la categoria „juniori 1“, la fel cum a făcut şi Dănuţ Nanea. Cu medalii de argint s-au ales Laura Pal (junioare 2) şi echipa de „dublu“, formată din Alexandra Rusu şi Monica Andron (junioare 1).  De  bronz s-au bucurat Denisa Onia (junioare 3) şi perechea Amalia Mustea – Lavinia Munteanu (junioare 1). Cu excepţia Denisei Onia, care a concurat pe distanţa de 3.000 de metri, ceilalţi sportivi au „alergat“ pe 6.000 de metri.

„Probele în urma cărora sportivii noştri au reuşit să aducă aceste rezultate au fost numai finalul unui amplu program de selecţie. Au fost şi altfel de probe de selecţie pentru loturile naţionale şi important este că aceşti copii vor rămâne să se pregătească în centrele naţionale şi vor avea şansa în 2017 să lupte iar pentru medalii la Campionatul Mondial, Campionatul European şi Campionatul Balcanic.Trebuie spus că alţi unsprezece sportivi de la CS Ceahlăul și LPS Piatra-Neamţ au concurat, dar ei fiind mai mici de vârstă doar au acumulat experienţă şi au înţeles că pentru a ajunge la loturile naţionale trebuie să fie şi de acum înainte serioşi şi ambiţioşi. Cât despre medalii, obiectivul a fost atins, pentru că ne propusesem câştigarea a patru sau cinci medalii şi au încheiat concursul cu şase medalii.”, a declarat Valentin Gavril, antrenor canotaj CS Ceahlăul-LPS Piatra-Neamţ.

Dintre medaliaţi, numai junioara III Denisa Onia nu face parte, momentan, din niciun lot naţional al României. Ea se pregătește în continuare la Piatra-Neamţ.

Centrele de concurs au fost Fălticeni, Snagov, Năvodari, Bucureşti şi Timişoara. În fiecare locaţie s-a concurat pe aparate, după care rezultatele au fost centralizate la sediul Federaţiei Române de Canotaj, unde s-au întocmit şi clasamentele finale.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate