Rezultatele de la bacalaureatul nemtean spun totul

0

Nimic nu este nou sub soarele invatamantului nemtean. Liceele la care se merge doar ca sa ai de unde pleca sunt aceleasi dintodeauna si vorbim de liceele unde, pe vremea comunisumui, se intra cu medii de 1,25. Degeaba au incercat ei sa ne minta ca fac educatie, caci realitatea este foarte clara, dura si exprimata in procente care nu iarta.
Desigur ca principala vina o au parintii care nu isi educa urmasii in spiritul adevaratelor valori educative si, ulterior, nu se mai intereseaza de progresele scolare ale copiilor, ci doar de finalitatea cursurilor.
Pe cealalta parte, profesorii din unitatile scolare nemtene unde elevii termina si citesc pe silabe ar trebui sa realizeze ca nu au nici o treaba cu meseria si sa mearga spre alte domenii. Nu ne putem explica cum intr-un liceu din Piatra Neamt in anul 2011 unii copii nu pot sa citeasca cursiv si nu au notinuni de cultura generala de nivelul unei clase primare dinainte de ’89. Cum ajung acesti copii in clasa a 12-a este o intrebare la care ar trebui sa raspunda profesorii lor.
Revenind la vina educatiei din familie si la dezinteresul parintilor fata de evolutia scolara, constatam cu ingrijorare ca nici profesorii nu transmit avertismente severe acestor parinti si tolereaza promovarea tuturor elevilor. Este si normal ca atunci cand un parinte mai dezinteresat sau mai ocupat vede ca odrasla promoveaza fara probleme, sa nu se mai gandeasca daca e ceva in neregula.
Daca am ajuns sa fim condusi de toti „desteptii”, e interesant de vazut pe www.tugurlani.ro cum un primar nemtean a picat in 2011 BAC-ul cu nota unu si un pic si el, acolo la serviciul lui de primar „care este”, face treburi cu bani si stabileste soarta unor nemteni.
Traiasca unele scoli din Neamt care produc elevi cu 12 clase.

Ionel Ionel

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate