Rezultatele campaniei naționale „ECOTIC” în Piatra-Neamț

0

Pe 3 iulie 2017, „Orașe Curate”, campania națională „ECOTIC” dedicată colectării electricelor și electronicelor uzate din mediul urban, a avut loc pentru prima oară în Piatra-Neamț și pentru a doua oară în Galați. Campania a încurajat locuitorii celor două municipii să vină și să predea corect echipamentele electrice și electronice uzate la centrele de colectare municipale.
Din cele două municipii s-au colectat aproximativ 6800 kg deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE).
Organizația ECOTIC, în parteneriat cu autoritățile și companiile de salubritate locale, continuă, de-a lungul anului 2017, campania națională „Orașe Curate”.

După trecerea prin Botoșani, Filiași, Târgu Mureș, Dorohoi și Brăila, între 3 — 28 iulie 2017, locuitorii din Piatra-Neamț și Galați au fost informați și încurajați să devină conștienți de problema deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) și de necesitatea de a le preda corect spre reciclare.

Astfel, în perioada campaniei, orice locuitor al celor două municipii care a predat un deșeu de minim 10 kg cumulate la punctele de colectare municipale, a primit un premiu instant. Punctele de colectare au fost amplasate în zone anunțate din timp către populație, prin intermediul materialelor de comunicare.

La final de campanie, locuitorii din Piatra-Neamț au predat o cantitate de aproximativ 1500  kg DEEE.

Campaniile din Piatra-Neamț și Galați au continuat, în anul 2017, programul național „Orașe Curate”, un program itinerant al Organizației ECOTIC, dedicat colectării DEEE în mediul urban.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii găsiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizației ECOTIC.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate