Rezultatele actiunii TISPOL „Alcohol&Drugs”

0


În perioada 12 – 18 decembrie 2011, structurile de politie rutieră din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt au actionat, pe drumurile publice din judet, pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influenta băuturilor alcoolice, în cadrul Campaniei preventive „Alcohol&Drugs”, organizată de TISPOL.

În cadrul actiunii, 1717 conducători auto au fost testati cu aparatul etilotest, dintre acestia 23 fiind sub influenta băuturilor alcoolice. Au fost întocmite 7 dosare penale pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o alcoolemie peste limita legală, iar 16 soferi au fost sanctionati contraventional pentru conducere de vehicule sub influenta băuturilor alcoolice. Actiunile politistilor rutieri pentru depistarea soferilor care conduc autovehicule sub influenta băuturilor alcoolice vor continua în baza Planului de măsuri privind combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenta alcoolului si/sau substantelor ori produselor stupefiante sau medicamentelor cu efecte similare acestora, până în data de 8 ianuarie 2012.


Recomandări pentru prevenirea evenimentelor rutiere

Tinând cont de conditiile meteo specifice sezonului de iarnă, pentru evitarea unor evenimente nedorite, politistii Serviciului Rutier recomandă conducătorilor auto:

– informati-vă din timp cu privire la starea drumului de pe traseul pe care urmează să-l parcurgeti!

– înainte de a pleca la drum verificati starea tehnică a autoturismului!

Asigurati-vă că instalatiile de climatizare si de dezaburire sunt în stare de functionare!

– păstrati o distantă corespunzătoare fată de autoturismul care circulă în fata dvs. Luati în calcul faptul că pe un drum alunecos distanta dintre autovehicule trebuie să fie mai mare, iar viteza de deplasare să fie mai redusă, atât pentru evita coliziunea cu cel din fată, cât si pentru a nu fi obligati să frânati brusc, fapt ce duce la derapare!

– nu actionati brusc mecanismele de directie si de frânare ale autovehiculului!

– în conditii de zăpadă si polei, folositi cu precădere frâna de motor!

– orice problemă apărută în trafic semnalati-o la 112! Politia va veni în sprijinul dvs.!

Reamintim soferilor că este contraventie si se sanctionează cu 9- 20 puncte amendă si retinerea certificatului de înmatriculare conducerea autovehiculului pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheată sau polei, fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculului de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone si al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, fără ca acestea să fie echipate cu anvelope de iarnă pe rotile axei/axelor de tractiune sau fără a avea montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate