Rezultatele actiunii Serviciului Rutier Neamt pentru depistarea soferilor ce nu aveau autoturismele dotate cu anvelope de iarnă

3

Pentru prevenirea accidentele de circulatie în care sunt implicate autovehicule care circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheată sau polei, fără ca soferii să respecte prevederile legale referitoare la dotarea cu anvelope de iarnă sau echipamente antiderapante omologate, în funcție de tipul vehiculului, în perioada 08 – 13 ianuarie 2013, la nivelul Serviciului Rutier Neamț au fost instituite 42 de microfiltre la capetele sectoarelor de drum acoperite cu zăpadă, gheată sau polei.
Principalele aspecte care au fost urmărite de către polițiști au fost:
– identificarea și sancționarea conducătorilor autovehiculelor care circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheată sau polei, fără ca vehiculele să fie dotate cu anvelope de iarnă sau echipamente antiderapante omologate, conform tipului de vehicul
– interzicerea accesului, pe sectoarele de drum afectate de intemperiile de sezon, a autovehiculelor echipate neregulamentar
– informarea participantilor la trafic asupra stării de viabilitate a drumurilor publice, perturbările survenite în circulatia rutieră pe fondul fenomenelor meteorologice, concomitent cu indicarea rutelor alternative.
Politistii au aplicat 13 sanctiuni contraventionale soferilor care nu aveau dotate autoturismele cu anvelope de iarnă si 1 sanctiune contraventională pentru neechiparea vehiculului cu dispozitive antiderapante.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. arrr spune

  Sa va spun ceva.In primul in rind daca soferii ar citi legea si nu s-ar uita numai la tv ar constata urmatoarea problema.Nu stiu la ce articol in momentul asta ,dar este specificat ca organele de politie nu au drept de control asupra echiparii auto cu anvelope de iarna fara a fi insotiti de reprezentantii ARR sau RAR.Pentru ca politia nu are drept de verificare asupra anvelopelor!!!!Dar in bunul spirit romaniesc politia face abuz iar lumea sufera pentru ca se uita numai la tv si nu citeste ce scrie in lege.
  O iarna usoara la toti

 2. dreptate si adevar spune

  Las ca tot marlanul are masina. Sa mai merga si cu „troleibuzul”. Nu mai ai aer in orasul asta de cate mizerii poluante la 1000 de euro si-au luat cocalarii. Nimeni nu te obliga sa ai masina. Mesul pe jos face piciorul frumos. Sa mai puna mana pe carte romanul si sa nu mai stea cu mana intinsa…de pe bancile scolii se viseaza toti imparati si ministrii, insa nici unul nu vorbeste clkar limba romana, o da in italiana, spaniola, mexicana si indiana.

 3. marius spune

  In loc ca cei cu obligatii la intretinerea drumurilor sa-si faca datoria,Politia,prevalandu-se de o lege data special pentru importatorii si producatorii de anvelope,face micro,macro filtre si mai ia o piele de pe spinarea cetateanului si asa obidit.
  Vor mai da astia niste legi,de vom ajunge iar ca prin anii 30-40,sa nu mai circule cu masina decat boierul,popa,doctorul,primarul,negutatorul.
  Restul,la maxi taxi frate. Sau la ricsa,la caruta.
  Atunci se va da legea cu potcovirea obligatorie de iarna cu potcoave omologate in E.U.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate