Rezultatele acțiunii pentru combaterea muncii la negru la firmele specializate de pază

1

În data perioada martie – noiembrie 2012, polițistii din compartimentele sisteme de securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț au acționat pe linia reducerii incidenței muncii nedeclarate în cadrul societăților specializate de pază si protecție care îsi desfăsoară activitatea în județul Neamț. Activitățile s-au desfăsurat în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț, Gărzii Financiare si Inspectoratului Județean de Jandarmi.
În cadrul acțiunii au fost verificate 202 obiective si au fost controlați 306 agenți de securitate. Au fost aplicate 148 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 26.800 de lei din care: 139 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protecția persoanelor (pentru nereguli constatate în ceea ce priveste echipamentul, dotarea, modul de executare a serviciului), 8 sancțiuni aplicate de ITM la Legea nr. 53/2003 – Codul muncii si 1 sancțiune la H.G. nr. 500/2011 privind registrul general de evidență a salariaților.
În județ îsi desfăsoară activitatea 47 de firme specializate din care 11 au sediul social în Neamț.
Exemple:
Au fost aplicată 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la munca suplimentară.
A fost aplicată o amendă în valoare de 1.500 de lei pentru nerespectarea obligației de a ține evidența orelor suplimentare lucrate de fiecare salariat. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. iosefini spune

    Numai firma lui MISAILA, GES, ARE VREO 500 DE OAMENI FARA CARNETE DE MUNCA. MAI PUNETI SI EGUARD SI ALTE FIRMA PATRONATE DIN SPATE DE PINALTY SI ATUNCI REZULTATUL ESTE: AU FOST CONTROLAT DOAR FRAIERII PT. A MAI REDUCE CONCURENTA PE PIATA! CE GARDA FINANCIARA? CE POLITIE? CE ITM? SUNT INTR-UN POST DIN CARE POT PRIVI EXTREM DE CLAR TOATE COMBINATIILE DIN ACEST ORAS. TAC SI IMI ESTE GREATA DE CEEA CE VAD…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate