Retinute pentru furt calificat si complicitate la furt calificat

0

Politia municipiului Piatra Neamt a fost sesizata, prin 112, în ziua de 5 ianuarie, în jurul orei 16.00, de S. Maria, de 18 ani, din comuna Ghindaoani, judetul Neamt, despre faptul ca în timp ce urca într-un mijloc de transport în comun, în Autogara Piatra Neamt, o femeie i-a sustras din poseta portofelul. Valoarea prejudiciului creat a fost estimata la suma de 900 de lei. În temeiul sesizarii, politistii au demarat investigatiile si au stabilit ca în jurul orei 15.30, C. Narghita, de 23 de ani, din municipiul Bacau, fara forme legale în municipiul Roman, i-a sustras, tinerei, din poseta portofelul în care aceasta avea 850 de lei, 15 euro, cartea de identitate si 3 carti de rugaciune. Suspecta a fost ajutata de alte trei persoane identificate ca fiind: S. Lucia, de 35 de ani, D. Ileana, de 54 de ani, ambele din municipiul Roman si R. Loredana, de 34 de ani, din municipiul Bacau. Dupa comiterea faptei cele patru suspecte au parasit municipiul Piatra Neamt, cu un autoturism taxi, fiind depistate de politisti în municipiul Roman. Asupra lui C. Narghita s-a gasit suma de bani sustrasa, care a fost restituita partii vatamate. Cele patru femei au fost retinute, pe baza de ordonanta de retinere, pe o perioada de 24 de ore, sub aspectul comiterii infractiunilor de furt calificat si complicitate la furt calificat.
Astazi, vor fi prezentate Parchetului de pe lânga Judecatoria Piatra Neamt cu propunere de arestare preventiva.
Pentru a nu deveni victime ale infractiunii de furt din buzunare, politistii va recomanda:
– fiti atenti la persoanele care sunt în preajma dumneavoastra, când faceti diferite plati si nu manevrati teancul de bani, ci numai suma care va este necesara.
– daca sunteti într-un loc aglomerat, nu tineti poseta lateral sau în spatele dumneavoastra ci la vedere, cât mai strâns, sub brat.
– acordati mai multa atentie posetelor, decât plaselor cu cumparaturi, hotii speculeaza aceasta neglijenta
– când urcati într-un mijloc de transport, verificati încuietoarea posetei sau buzunarul în care aveti banii, iar în geanta, nu tineti portofelul la vedere.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate