Restricțiile impuse dăunează grav familiei

1

Restricțiile impuse românilor pe fondul pandemiei au dus la o scădere drastică a numărului căsătoriilor și la o creștere a numărului divorțurilor.

Comparativ, în august 2019 au fost înregistrate 14.929 de căsătorii iar în aceeași perioadă a anului 2020 au fost oficializate doar 6.814. În aceeași lună în 2019 au fost înregistrate 1.953 de divorțuri, iar în august 2020, 2.327, notează presa centrală.

Situația este și mai dramatică în județele de provincie cum este și cazul județului Neamț unde căsătoria fără nuntă nu este agreată.

Imposibilitatea organizării unei nunți a făcut ca mulți români să renunțe la a se mai căsători oficial sau să amâne căsătoria până după pandemie iar regulile care au blocat românii în case au dus la creșterea tensiunilor dintre soți și implicit la un număr mai mare de divorțuri.

Toate știrile din Piatra-Neamț și județul Neamț, la un click distanță. Urmăriți-ne și pe pagina Ziar Piatra Neamț.

1 Comentariu
  1. Marius spune

    Asta demonstreaza cam cat de primitiva este institutia casatoriei (a devenit la fel de „outdated” ca si regalitatea)….nu mai merge, trebuie inlocuita cu o alta forma. Pai daca oamenii au „tensiuni” dupa nici un an de vremuri mai tulburi, va dati seama ca „daca era sa mearga” ar fi tinut maxim 5, 6 ani casatoria oricum. Si daca in timpul asta mai intervine si un copil….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate