Reprezentanti ai Centrului pentru Jurnalism Independent au discutat cu jurnalistii din Piatra Neamt

0

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) organizează în perioada 10 – 16 aprilie 2011 cea dea doua serie de întâlniri cu profesioniştii din mass media locale din 2011.

Ioana Avădani, director executiv al CJI, Cristina Lupu, coordonator de programe al s-au intalnit astazi, 13 aprilie, cu jurnalistii din Piatra Neamt. Printre temele de discuţie s-au numărat necesitatea dezvoltării jurnalismului online, creşterea competenţelor media şi digitale ale publicului, autoreglementarea mass media, precum şi numeroasele iniţiative legislative cu privire la presă din 2010 si 2011.

Criza economică, presiunile politice, noile tehnologii au transformat jurnalismul. Autoreglementarea este mai necesară ca oricând. Presa românească se află într-un moment de răscruce. Trebuie să aleagă dacă vrea să decidă singură pentru sine, făcând curăţenie în propria ogradă şi adaptându-se din mers la noile cerinţe ale meseriei de jurnalist, sau îi lasă pe alții să-i decidă regulile”, a declarat Ioana Avădani, director executiv CJI.

Întâlnirile cu profesioniştii din presa locală permit Centrului pentru Jurnalism Independent să “ia pulsul” comunităţii profesionale şi să identifice tendinţele pieţei de media locale. Dezvoltarea jurnalismului online, a diferitelor platforme tehnologice de furnizare a conţinului mediatic este una din preocupările majore ale CJI şi constituie tema mai multor programe derulate în ultimele luni.

Este cel de-al treilea an consecutiv în care organizăm astfel de întâlniri. Acestea sunt o oportunitate pentru profesionişti, fie ei jurnalişti, editori sau patroni, deoarece au acces la informaţii care îi ajută să crească profesional şi să-şi facă strategii pe termen mediu şi lung de dezvoltare a afacerilor de media”, a adăugat Ioana Avădani.

În luna martie au avut loc întâlniri în Craiova, Deva, Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Braşov.

Toți jurnaliștii și mangerii cu care am discutat în cadrul primei serii de întâlniri din 2011 ne-au spus cam același lucru – criza economică a afectat puternic afacerile din mass media și a crescut dependența acestora de sursele de finanțare din bani publici. Pentru a face față presiunilor politice, economice și tranformărilor jurnalismului induse de noile tehnologii, media trebuie să se consolideze, în principal prin intermediul strângerii legăturilor cu comunităţie în care funcţionează”, a declarat Cristina Lupu, coordonator de programe CJI.

Vizitele fac parte din programul Jurnalism non-linear, coordonat de CJI în perioada noiembrie 2009 – aprilie 2011. Programul vizează profesionalizarea jurnaliştilor, creşterea ofertei de produse multimedia la nivelul presei şi consolidarea unor practici deontologice transparente şi responsabile.

În 2010, CJI a organizat, ca parte a acestui program, prima ediţie a cursurilor de jurnalism nonlinear, la care au participat profesionişti din media locale şi centrale.

Pentru pentru informaţii suplimentare sunati la tel. 021.311.1375, e-mail: carmen@cji.ro; persoana de contact: Carmen Macavei. Detalii despre proiect găsiţi şi pe http://www.cji.ro.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate