Repatriere cu cost 0 nu este un mit

0

Apartinatorii sufera un soc dublu, cand afla trista veste ca le-a murit cineva drag. Primul soc consta in vestea trista ca nu il vor mai vedea niciodata pe cel drag, fiindca a incetat sa mai vorbeasca, sa mai vada si peste trei zile va deveni una cu pamantul si apartinatorul trebuie sa asiste la trista ceremonie.

In trecut, la inmormantari participau si copiii si ma bucur ca astazi sunt tinuti departe, fiindca este inuman sa vada chipuri dragi cum dispar mai intai sub un capac de sicriu batut in cuie sau prins in suruburi, apoi sub pamant.

E un soc sa stai acolo si sa auzi cum cad bolovanii grei peste capac, iar in sicriu este cel pe care l-ai iubit.

Al doilea soc consta in faptul ca un deces ii surprinde nepregatiti pe majoritatea apartinatorilor, mai ales daca moartea a cazut ca un trasnet, secerand o persoana tanara si in putere.

Sa vorbim deschis! Multe familii din Romania abia se descurca de la un salariu la altul sa supravietuiasca si de aceea, unul dintre adulti se decide sa plece din tara, sa munceasca din greu si sa trimita bani acasa.

V-ati gandit ca oamenii aceia sunt marcati pe viata, in cazul in care cel plecat moare in strainatate?

O repatriere costa cateva mii de euro si ei s-au imprumutat ca persoana care a ales sa ii salveze sa aiba bani de drum…

Iata de ce, cel care pleaca trebuie sa fie lucid si sa ia in calcul raul si binele si sa isi rezerve o repatriere cu cost 0in cazul in care inevitabilul se produce.

Pentru asta nu trebuie sa se inscrie pe listele mortii anticipat, ci dimpotriva, sa faca o asigurare de viata la una dintre companiile de asigurari cu care Funerarenicolas are contract si in acest fel stie ca apartinatorii sai se vor confrunta numai cu decesul, nu si cu costurile repatrierii.

E trist sa vorbim cu cartile pe masa despre asemenea lucruri, dar si mai trist ar fi ca tata sa plece fara sa se asigure in tari straine, sa i se intample ceva rau acolo si povara repatrierii sa cada pe capul sotiei si al copiilor.

Rezervarea serviciilor de repatriere marca Funerarenicolas inseamna enorm pentru apartinatori, fiindca:

-profesionistii firmei se ocupa de trupul neinsufletit cu responsabilitate, dar isi gaseste timp si pentru imbarbatarea familiei. Cu rabdare, stiu sa consilieze perfect sufletele indurerate si sa le ofere empatia de care au nevoie in astfel de momente.

-au experienta si fac totul cu omenie. In cei 15 ani de activitate la nivel european au organizat mii de repatrieri impecabil, la preturi rezonabile, fiindca stiu cat de greu le este celor ramasi in tara sa suporte costurile inmormantarii.

Aceste este motivul pentru care s-au pus la punct repatrieri cu cost 0, in baza asigurarilor de viata, sa scuteasca apartinatorii de cheltuiala si de alergatura.

Aceasta firma se ocupa de pregatirea si aducerea in tara a decedatului si tot angajatii ei fac dosarul pentru obtinerea asigurarii, iar dupa decontarea cheltuielilor facute cu repatrierea, ofera familiei indoliate restul de bani.

Acest gest este de o noblete iesita din comun. Stiu un barbat de 55 de ani, care si-a iubit enorm tatal, parintele sau  murind de inima rea, fiindca barbatul a facut act de vanzare-cumparare unicului sau copil, iar acesta i-a vandut casa, lasandu-l sub cerul liber.

Fratii i-au cedat lui ajutorul de inmormantare, fiindca stand in casa parinteasca a avut grija de tatal lor, cat a fost bolnav, iar cand a fost sa se duca la Casa de Pensiii, barbatul respectiv a izbucnit in lacrimi si a spus:

-Nu pot sa ma duc acolo, sa stiu ca tata a murit si eu sa iau bani de pe urma mortii sale! Nu am nevoie de bani! Eu imi vreau parintele in viata!

E un moment nemaipomenit de greu sa te duci la un ghiseu, cu certificatul de deces, cu copii de pe diverse acte si sa primesti bani pentru cel care a murit.

Ti se pune un nod in gat si greu iti retii lacrimile.

Firma de pompe funebre prezentata mai sus s-a gandit la acest aspect, de aceea nu pune apartinatorul in situatia prezentata mai sus.

Este mult mai acceptabil sa vina la tine un prieten, cel care te-a ajutat la inmormantare si sa iti spuna ca au mai ramas atatia bani si sa ti-i inmaneze.

-au in stoc sicriele speciale de care este nevoie pentru repatriere.

-au masini funerare curate, in stare tehnica perfecta, conduse de soferi priceputi si calatoria va decurge conform planificarii.

Masinile sunt dotate cu temperaturi scazute, injectia de conservare este garantata, astfel ca repatrierea poate avea loc si in miezul verii, la temperaturi ecuatoriale.

O repatriere presupune eforturi supraomenesti, iar acestea sunt usurate de:

-impartirea sarcinilor in cadrul echipei si coordonarea cu mana forte a echipei.

-experienta.  Membrii echipei s-au specializat pe anumite operatiuni si le executa repede si bine. Exista cineva insarcinat cu procurarea actelor de repatriere si persoana respectiva are deja colaboratori de nadejde in cadrul institutiilor din tara in care a avut loc decesul.

Alti membrii ai echipei au capatat dexteritatea de a ingriji trupul neinsufletit, adica de a asigura toaletarea, imbracarea, imbalsamarea si manipularea de cate ori este necesar.

-dotarile la standarde europene. Totul este la dispozitia celor care se ocupa de organizare: masini funerare, cele doua sicrie speciale, sali de pregatire a decedatului, cele mai bune substante cu care se face imbalsamarea si instrumentele care usureaza pregatirea trupului neinsufletit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate