Remember – Dan Sava

1

Vacanţa nu a mai fost la fel de „mare” de când a plecat dintre noi Semaka. Era creierul grupului, pentru că, majoritatea textelor erau concepute de el, era şi regizorul, fiindcă îi punea în lumină şi pe Mugur şi pe Radu. Însă, mai mult decât atât, calitatea lui cea mai mare a fost că era sufletul acestei trupe, îndrăznesc să spun, care a revoluţionat umorul în România după revoluţie. Vacanţa Mare a venit cu un suflu îndrăzneţ, chiar puţin obraznic, a scormonit şi a găsit aspectul comic din toate domeniile şi categoriile sociale, chiar şi din cele pe care nimeni nu avea curajul să le abordeze.

Despre Semaka, putem spune că s-a născut în anul 1966, în ultima zi a lunii noiembrie, în judeţul Dolj. A absolvit Facultatea de Informatică la Craiova, s-a căsătorit şi a avut două fete. A murit la 33 de ani într-un accident rutier, pe şoseaua dintre Olimp şi Eforie Sud, judeţul Constanţa, în 1999.

Dacă grupul umoristic „Vacanţa Mare” a avut parte de o simpatie deosebită în rândul românilor amatori de umor, acest lucru i s-a datorat în cea mai mare parte lui Dan Sava, care a ştiut care este drumul spre inima românului de rând. Poate uneori ni se păreau vulgare glumele lor, însă nu depăşeau limita „normalităţii” vieţii sociale din România, chiar dacă, ei, în mod ironic, se autocriticau: „Noi nu suntem normali!”

Vacanţa Mare şi-a continuat „saga” umoristică, însă întotdeauna a lipsit ceva, a lipsit elementul de spontaneitate şi creativitate comică pe care îl aducea în permanenţă Semaka. Glumele şi parodiile nu au mai avut acelaşi gust, nu mai era nebunia şi dezlănţuirea pe care o revărsa Dan Sava în spectacole. Trecerea pe programele TV nu a făcut decât să înceapă inevitabila numărătoare inversă care avea să ducă la distrugerea totală a spiritului umoristic ce se simţea la un spectacol marca „Vacanţa Mare”. Graţie măriei sale YouTube, mai am ocazia să mai simt uneori acea frenezie, caracteristică spectacolelor susţinute de „Vacanţa Mare”, cu Dan Sava în distribuţie.

Dumnezeu să-l ierte!

Un admirator

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. crysty spune

    Sa nu exageram, fiecare a contribuit in acceasi masura pt ca la vremea respectiva nu cred ca putea face ceva unul fara celalalt. Ii iubesc pe toti, cu ei am crescut si chiar daca au disparut de pe micul ecran nu ii voi uita niciodata, cinste lor, si Dumnezeu sa-l odihneasca pe Dan Sava!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate