Regulament privind ocuparea domeniului public aparținând Municipiului Piatra Neamț

0

Haideți să decidem cu toții pentru binele comunității” ne îndeamnă primarul Andrei Carabelea și ne prezintă un „Regulament privind ocuparea domeniului public aparținând Municipiului Piatra Neamț” despre care ne cere să ne dăm cu părerea și asta vom face. ( click aici pentru regulament )

Capitolul 1, Art.3 Comercianţii care au debite neachitate sau amenzi contravenţionale, constatate de către serviciile de specialitate ale Direcţiei Taxe si Impozite sau din cadrul Primăriei Piatra Neamt, nu vor beneficia de teren din partea unității administrativ teritoriale în vederea amenajării de terase sezoniere.

Acest art. este discriminatoriu, ori se aplică regula de excludere a celor care au „debite neachitate sau amenzi contravenţionale de la posibiliatea de a beneficia de teren din partea unității administrativ teritoriale” indiferent de forma în care beneficiază de teren, ori nu se aplică nimănui.

Art.13. Se va urmări respectarea următoarelor cerinţe privind calitatea amenajării:
5) Fiecare operator economic va asigura amplasarea de recipiente pentru deșeuri sortate în afara zonei de servire.
6) Nu se vor executa lucrări definitive pe suprafața ocupată de terasă si nu este permisă amplasarea de frigidere, vitrine/lăzi frigorifice în perimetrul terasei, iar dupa incetarea activitatii teraselor sezoniere se va elibera complet amplasamentul, si se va readuce terenul la starea initială (cu raport foto înainte/după).
8) Amplasamentul terasei poate fi demarcat cu aranjamente florale, naturale, verzi — sau plante in jardiniere mobile, detinatorul terasei fiind obligat sa le intretina in mod corespunzator si sa mentina curatenia in zona verde limitrofă, umbrelele si copertinele mobile vor trebui sa excluda culorile stridente in favoarea unora pastelate si fara inscrisuri stridente si se vor amplasa Ia o distanta de cel putin 1m fata de stalpii de iluminat public sau arborii plantati adiacenti amplasamentului; mobilierul terasei va fi din lemn sau fier forjat si in concordanta cu restul elementelor ce alcatuiesc terasa.
12) Iluminatul ambiental al teraselor va fi asigurat din surse proprii de iluminare de culoare galbenă, nu sunt premise lumină de culoare albă sau alte culori

  • Punctul 5 este neaplicabil deoarece firma care colectează deșeurile nu trimite mașini diferite pentru fiecare tip de deșeu, în plus este o cerință discriminatorie deoarece nu se aplică și în celelalte spații amplasate pe terenurile UAT.
  • Interzicerea frigiderelor sau lăzilor frigorifice în perimetrul terasei de la punctul 6 ar trebui eliminată. Să ne închipuim cum ar fi o terasă, la stradă, unde comerciantul vrea să vândă înghețată dar trebuie să trimită clienții înăuntru. Și această măsură ar fi discriminatorie deoarece s-ar aplica doar unor comercianți, nu și celor care au terasele amplasate pe terenuri proprietate privată.
  • La punctul 8, obligativitatea ca umbrelele și copertinele mobile să excludă culorile stridente în favoarea unora pastelate și fără înscrisuri trebuie eliminată deoarece este de natură să oblige comerciantul la cheltuieli foarte mari de bani. De regulă aceste elemente (umbrele, copertine) sunt oferite ca elemente de reclamă de către furnizorii de băuturi. O altă măsură discriminatorie care s-ar aplica doar unor comercianți nu și celor care au terasele amplasate pe terenuri proprietate privată.
  • Interzicerea iluminatului de culoare albă de la punctul 12 este discriminatorie deoarece se aplică doar unor comercianți și este o măsură neadecvată deoarece instalațiile cu lumină albă sunt predominante în Piatra-Neamț. Chiar și municipalitatea schimbă iluminatul public din cel de culoare galbenă în cel de culoare albă.

În speranța că oamenii de la primărie vor analiza propunerile noastre și vor lua cele mai inteligente soluții, așteptăm cu interes forma finală a regulamentului. Mai ales, așteptăm să vedem cum se va aplica acest regulament teraselor ce sunt deja amplasate pe terenuri ce aparțin UAT Piatra-Neamț dar nu au respectat niciodată vreun regulament.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate