Reglementari noi privind inlesniri la plata pentru obligatiile fiscale

0

Ordinul nr. 1.520/2013 pentru aprobarea Procedurii de aplicare a prevederilor art. V din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 50/2013 privind reglementarea unor masuri fiscale a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 583 din 13.09.2013.

Procedura se aplica numai contribuabililor care au de incasat sume certe, lichide si exigibile de la autoritati care gestioneaza fonduri europene neincasate la scadenta si care au de achitat catre bugetul de stat, in aceeasi perioada, impozite si taxe administrate de ANAF.

Pentru acesti contribuabili, ordinul aproba o procedura de esalonare la plata si de scutire a sumelor accesorii, cand acesti contribuabili renunta sa solicite dobanzi si penalitati de intarziere de la autoritatile publice, cand acestea nu si-au indeplinit obligatiile de plata.

Pot primi inlesniri la plata atat beneficiarii fondurilor nerambursabile, cat si partenerii beneficiarilor regasiti in anexa la contractul de finantare.

Procedura de esalonare incepe prin depunerea unei cereri de inlesnire la plata, depusa la organul fiscal care administreaza contribuabilul.

Inainte de a depune aceasta cerere la ANAF, contribuabilul solicita un atestat cu situatia sumelor neincasate de la autoritatea de management care instrumenteaza fondurile europene nedecontate la scadenta, atestat valabil 20 de zile de la emitere.

Acest atestat se va depune impreuna cu cererea esalonarii la plata, iar autoritatea fiscala trebuie sa se pronunte in termen de cel mult 15 zile de la data depunerii solicitarii.

In termen de maximum cinci zile de la depunerea cererii de esalonare la plata sau anulare a sumelor accesorii, autoritatea fiscala trebuie sa elibereze un certificat de atestare fiscala cu situatia obligatiilor bugetare datorate de acest contribuabil.

Autoritatile fiscale pot aproba sau respinge cererea de esalonare la plata..

Pentru mai multe informatii legate de inlesnirile la plata obligatiilor fiscal, accesati urmatorul link: OMFP nr 1520/2013.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate