Refuzați de pompieri, locuitorii din Speranța s-au mobilizat pentru salvarea unui pui de pisică

0

Miercuri, 9 august, în jurul orei 19:00, câțiva locuitori din Speranța au realizat o operațiune de salvare a unui pui de pisică blocat de două zile într-un spațiu greu accesibil. Deși pompierii au fost alertați de două ori, aceștia nu au venit la solicitare, cel mai probabil din cauza altor intervenții la care au luat parte. Mai multe persoane ne-au semnalat și faptul că, de regulă, pompierii nu intervin la cazuri cu feline.

În acest sens, s-au căutat soluții la fața locului pentru a salva puiul care de peste 24 de ore era lipsit de apă sau mâncare și separat de mama lui.

Se pare că acesta a căzut din mansardă între etajele 1 și 2 ale unei clădiri printr-un spațiu îngust destinat țevilor de alimentare cu apă. Norocul a făcut ca persoana care deține apartamentul în zona locului unde puiul a căzut să fie acasă și să permită accesul pentru ca puiul să fie scos.

Acesta a fost extras cu ajutorul unei improvizații din undițe și plasă de pescuit la care s-a atașat o lanternă pentru mai multă vizibilitate.

La aproximativ o oră de la începerea operațiunii de salvare, puiul a fost reunit cu mama lui, spre bucuria copiilor și celor care au luat parte la salvarea lui. Iată că de multe ori astfel de gesturi fac diferența între viață și moarte și, chiar dacă pompierii nu intervin, putem găsi noi înșine soluții pentru a face un bine.

Îi felicităm pe cei implicați, o parte dintre ei fiind voluntarii care administrează pagina de Facebook  Ham Piatra Neamț, colaboratori ai ziarpiatraneamt.ro în ceea ce privește promovarea adopțiilor animalelor fără stăpân din Piatra-Neamț.

Ca semn de apreciere pentru activitatea lor și ultima misiune de salvare, vă invităm să îi sprijiniți prin a adopta animăluțele disponibile pe pagina lor.

Nu în ultimul rând, avem un exemplu de implicare civică pe care ar trebui cu toții să îl urmăm când suntem puși în astfel de situații în care putem alege să facem un bine în mod necondiționat.

Noi putem fi schimbarea, nu trebuie să o așteptăm din altă parte. Împreună putem face o lume mai bună.


aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate