Reducerea pedepselor pentru evaziune fiscala

0

In prezent, Legea nr. 241/2005, atunci cand se refera la cauze de nepedepsire si cauze de reducere a pedepselor, prevede ca in cazul savarsirii unei infractiuni de evaziune fiscala prevazute de aceasta lege, daca in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la primul termen de judecata, invinuitul ori inculpatul acopera integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevazute de lege pentru fapta savarsita se reduc la jumatate. Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 100.000 de euro, in echivalentul monedei nationale, se poate aplica pedeapsa cu amenda. Daca prejudiciul cauzat si recuperat in aceleasi conditii este de pana la 50.000 de euro, in echivalentul monedei nationale, se aplica o sanctiune administrativa, care se inregistreaza in cazierul judiciar.

Dispozitiile de mai sus  nu se aplica daca faptuitorul a mai savarsit o infractiune prevazuta de prezenta lege intr-un interval de cinci ani de la comiterea faptei pentru care a beneficiat de reducerea pedepsei, preschimbarea acesteia in amenda sau aplicarea sanctiunii administrative.

Prin modificarile ce urmeaza a fi aplicate cu incepere de la 1 februarie 2014, conform legii nr 255/2013, vor dispare diferentierile sau modificarile de incadrare legate de cuantumul sumelor care au generat prejudiciul, astfel ca art. 10 din lege urmeaza sa dispuna ca in cazul savarsirii unei infractiuni de evaziune fiscala prevazute la art. 8 si 9, daca in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la primul termen de judecata, inculpatul acopera integral pretentiile partii civile, limitele prevazute de lege pentru fapta savarsita se reduc la jumatate.

Textul integral al legii il gasiti aici: Legea nr 255/2013.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate