Record mondial la natație doborât de o japoneză de 100 de ani

0

O femeie din Japonia în vârstă de 100 de ani, a reușit să doboare un record mondial la natație, câștigând o cursă de 1.500 de metri într-o competiție de înot liber în bazin. Mieko Nagaoka a fost singura persoană care a concurat la categoria 100-104 ani și a reușit să atingă această performanță într-o oră, 15 minute și 54 de secunde. Acest lucru s-a întâmplat într-o competiție desfășurată sâmbătă în Matsuyama, prefectura Ehime (vest).

Născută în 1914, doamna Nagaoka a început să înoate la vârsta de 82 de ani în cadrul unui program de recuperare a unui genunchi bolnav și și-a propus să înoate până la vârsta de 105 ani, dacă reușește să supraviețuiască până atunci.

La 82 de ani ea a început să învețe înot pe cont propriu. Pentru că urma să joace într-un Noh – dans tradițional japonez, acest lucru a fost un stimulent pentru a învăța cum să înoate, astfel încât să fie în formă pentru piesele în care urma să apară.

În vârstă de 100, ea este acum cea mai veche înotătoare din Japonia.

Ea deține în prezent 24 de recorduri mondiale și intenționează să câștige și mai multe medalii.

Nagaoka se antrenează de patru ori pe săptămână. În familia ei, înotul este practicat de la o generație la alta, de la fiul ei până la nepoți, și ea încurajează orice sportiv să continue să înoate cât mai mult posibil.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate