Recomandări pentru o călătorie în sigurantă în conditii de iarnă

1

Având în vedere conditiile meteo prognozate pentru perioada următoare, politistii Serviciului Rutier Neamt recomandă soferilor să adopte o conduită preventivă în trafic si să tină cont de următoarele sfaturi:
– dotati-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece
– adaptati viteza la conditiile meteo si de trafic
– informati-vă asupra conditiilor de deplasare pe traseul ales, precum si despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.
– să aveti la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip si lanturi
– evitati actionarea bruscă a mecanismului de directie si a sistemului de frânare al autovehiculului.
– păstrati o distantă mai mare fată de autovehiculele care circulă în fată.
– respectati indicatiile agentilor de circulatie si a lucrătorilor de la
Compania Natională de Autostrăzi si Drumuri Nationale, în cazul interzicerii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea interventiei echipajelor de deszăpezire si a salvărilor
Atragem atentia soferilor că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheată sau polei. Pentru neechiparea corespunzătoare se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1.470 de lei (între 9 si 21 puncte amendă).

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. IONUT CORFU (nationalistu`) spune

    Atata penibilitate, patetism si rutina sacaitoare ca in aceste comunicate ale militiei rutiere greu gasesti in alta parte.Sunt de-a dreptul grotesti aceste cuvinte repetate ani si ani,iarna de iarna,luna de luna.saptamana de saptamana,zi de zi,ora de ora. In loc de actiuni concrete cum ar fi patrulare in trafic cu girofarurile in functiune,postare de agenti in locuri anume si in intersectii aglomerate,amendarea boschetarilor care sunt direct raspunzatori de starea drumurilor,amendarea celor care sunt direct raspunzatori de semnalizare si de amplasare a indicatoarelor rutiere,etc.,se tot comunica prostiile astea repetate pana la epuizare psihica.Pe principiul:daca nu dam cu radarul in populatie ca tot nu avem acum loc sa-l ascundem din cauza mormanelor de zapada,macar sa zapacim lumea cu niste rahaturi ca sa se vada cat de preocupati suntem noi de siguranta.Sanchi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate