Recomandări pentru conducerea autovehiculelor în siguranță în condiții de iarnă

0


Având în vedere condițiile meteo specifice anotimpului de iarnă, polițistii Serviciului Rutier Neamț recomandă conducătorilor de autovehicule:

– dotați-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.

– informați-vă asupra condițiilor de deplasare pe traseul ales, precum si despre condițiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

– evitați acționarea bruscă a mecanismului de direcție si a sistemului de frânare al autovehiculului.

– asigurați-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiți în caz de urgență, apelând cu mult calm numărul de urgență 112, precum si un încărcător/baterie de rezervă.

– asigurați-vă că funcționează corespunzător sistemele de iluminaresemnalizare, cât si cele de climatizare/degivrare.

– utilizați luminile de întâlnire si pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceață în cazul apariției acestui fenomen.

– păstrați o distanță mai mare față de autovehiculele care circulă în față. Polițistii rutieri verifică autovehiculele cu privire la echiparea corespunzătoare pentru iarnă. Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. Se acordă atenție deosebită autovehiculelor cu greutatea de peste 3,5 tone care trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Pentru neechiparea corespunzătoare se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1.470 de lei (între 9 si 21 puncte amendă).

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate