Recital pianistic, miercuri, 23 noiembrie, la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț

0

Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ în parteneriat cu Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, vă invită la o seară de muzică clasică dedicată uneia dintre cele mai îndrăgite piese ale lui William Shakespeare – „Visul unei nopţi de vară” – transpusă pe note muzicale de către compozitorul german Felix Mendelssohn-Bartholdy.
Muzica va fi interpretată de către pianistele clujence Raluca Rad şi Bernadette Czumbil, iar versurile vor fi recitate de către Liviu Cojocărescu.
Evenimentul va avea loc miercuri, 23 noiembrie 2016, de la ora 18:00, la sala „Theodor Macarie” a Liceului de Arte „Victor Brauner” Piatra-Neamţ.
Intrarea este liberă!

BERNADETTE CZUMBIL este absolventă a Liceului de Artă din Oradea, unde a terminat specializarea pian sub îndrumarea profesoarelor Deák Magdalena şi Fekete Erzsébet.
După cursurile Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, secţia pian, precum şi cele de masterat sub coordonarea prof. univ. dr. Adriana Bera, a obţinut bursă „Erasmus” la Hochschule für Musik din Köln.bernadette-czumbil

În anul 2011 îşi susţine lucrarea de doctorat cu titlul „Fantezia în creaţia pentru instrumente cu claviatură a lui Carl Philipp Emanuel Bach” cu calificativul Summa cum Laude.

Este laureată a concursurilor naţionale de pian (Baia Mare, Oradea), a concursului în cadrul „Festivalului Mozart”, Cluj-Napoca şi a Concursului Internaţional de pian în cadrul „Sommerakademie Prag-Wien-Budapest”, Baden/Austria (2000, premiul „Alban Berg”).

A urmat cursurile de perfecţionare ale pianiştilor Dana Borşan, Gabriel Amiraş, Némethy Attila, Cordelia Höfer, Sontraud Speidel.

A susţinut concerte solo cu orchestrele simfonice ale filarmonicilor din Arad, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, precum şi recitaluri solo şi de muzică de cameră în ţară şi în străinătate (Ungaria, Austria, Germania, Luxemburg).

În prezent este lector universitar doctor la clasa de Compoziţie muzicală şi Dirijat a Academiei de muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca.

RALUCA RAD a absolvit Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, secţia pian principal, la clasa prof. Gerda Türk. A continuat studiul pianului la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, clasa prof. univ. dr. Adriana Bera, iar în anul 2010 a absolvit cursurile de master.

raluca-ciobanu-rad

În urma câştigării prin concurs a unor burse de studiu, în 2003 şi 2004 a urmat cursurile Academiei Internaţionale „J.S. Bach” din Stuttgart şi în 2007 şi 2008 cursurile Academiei Internaţionale „Mozart” din Salzburg.

A obţinut numeroase premii, atât în ţară, cât şi în străinătate, dintre care amintim: Premiul I la Concursul Naţional „W. A. Mozart”, Premiul III la Concursul Internaţional „Pro Piano”, Premiul special la Concursul Internaţional „Ella Phillip”.

A participat la cursuri de măiestrie susţinute de Peter Florian, Georg Sava, Mihaela Ursuleasa, Cordelia Hoefer, Robert Levin, Jean-Francois Antonioli.

A susţinut concerte şi recitaluri colaborând cu Institutul Român de Cultură din Berlin, Radio România Muzical, Fundaţia „Remember Enescu” din Bucureşti şi cu Filarmonicile de Stat din Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Botoşani, iar în anul 2011 a participat în calitate de corepetitor la cursurile de măiestrie susţinute de conf. univ. dr. Valeriu Maior, în cadrul Festivalului Internaţional „Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ”.

În anul 2014 susţine public teza de doctorat cu titlul „Vingt Regards sur l’Enfant – Jésus de Olivier Messiaen – o abordare din perspectiva pianistului interpret”, fiindu-i conferit titlul de doctor în muzică.

Şi-a început cariera didactică în anul 2009 ca preparator universitar titular la Facultatea de Muzică din Piatra-Neamţ, în prezent fiind asistent universitar doctor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

15094983_1431997156828514_2584486103480815668_n

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate