Recital de muzică de cameră DUO MELOS

0

În cadrul stagiunii artistice 2014-2015, Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț, prezintă mâine, 18 martie 2015, ora 17.00, la Biblioteca Județeană G.T. Kirileanu din Piatra-Neamț, un recital de muzică de cameră ce va fi susținut de formația Duo Melos, avându-i în componență pe Titus Flueraș la vioară și pe Constantin Andrei la chitară.
În program vor fi interpretate lucrări din creaţia compozitorilor: Napoléon Coste, Astor Piazzolla, John Williams, Béla Bartók, George Gershwin.
Intrarea este liberă!
Manifestarea va fi reluată joi, 19 martie 2015, ora 17.30, la Biblioteca Municipală Radu Rosetti din Onești.

TITUS FLUERAŞ este lector universitar doctor la catedra de vioară a Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca şi a Extensiei Piatra-Neamţ a aceleiași instituții de prestigiu. Absolvent al şcolii de vioară clujene, Liceul de Muzică Sigismund Toduţă (1991), şi-a continuat studiile la Academia de Muzică Gheorghe Dima şi cursurile de Master la clasa maestrului Ştefan Ruha. Titus Flueraş a obţinut numeroase premii la concursuri de vioară, atât naţionale cât şi internaţionale: Premiul I – Timişoara (1986), Premiul II – Bucureşti (1987), Premiul II – Cluj Napoca (1988), Premiul I la Concursul Citta di Stresa – Italia (1985, 1986), Medalia de Aur la Johanesbourg – Africa de Sud (1993). De asemenea, a concertat ca solist cu orchestrele filarmonicilor din Cluj Napoca, Arad, Satu-Mare, Oradea şi a susţinut concerte şi recitaluri în ţară şi în străinătate: Franţa, Italia, Olanda, Ungaria, Africa de Sud. În iarna anului 2003 a fost invitat de orchestra Filarmonicii Mozart din Viena într-un turneu în China unde a concertat ca solist. Anul 2009 vine cu o realizare impresionantă: Titus Flueraş este singurul român câştigător al selecţiei mondiale pentru orchestra simfonică YouTube din cei peste 3000 de candidaţi. Mai mult, a fost desemnat concert-maestrul orchestrei simfonice YouTube şi concertează cu aceasta la New-York în celebra sală Carnegie Hall.
În urma câştigării prin concurs a unor burse de studiu, între anii 2003-2004 a urmat cursurile Academiei Internaţionale J.S. Bach din Stuttgart şi între anii 2007-2008 cursurile Academiei Internaţionale Mozart din Salzburg.
A obţinut numeroase premii, atât în ţară, cât şi în străinătate, dintre care amintim: Premiul I la Concursul Naţional W.A. Mozart, Premiul III la Concursul Internaţional Pro Piano, Premiul special la Concursul Internaţional Ella Phillip ş.a. A participat la cursuri de măiestrie susţinute de Peter Florian, Georg Sava, Mihaela Ursuleasa, Cordelia Hoefer, Robert Levin, Jean-Francois Antonioli.
A susţinut concerte şi recitaluri, colaborând cu Institutul Român de Cultură din Berlin, Radio România Muzical, Fundaţia Remember Enescu din Bucureşti şi cu Filarmonicile de Stat din Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Botoşani. Anul acesta a participat în calitate de corepetitor la cursurile de măiestrie susţinute de conf.univ.dr. Valeriu Maior, în cadrul Festivalul Internaţional Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ.
Din anul 2009 şi-a început cariera universitară ca preparator la Academia de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca, Filiala Piatra-Neamţ.

CONSTANTIN ANDREI este conferenţiar universitar doctor la catedra de chitară a Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca şi a Extensiei Piatra-Neamţ a aceleiași instituții de prestigiu A participat la cursurile de măiestrie ale chitariştilor: John Duarte, Costas Cotsiolis, Michel Sadanowsky, Pablo Marquez şi Claire Stancu Delerue. A cântat ca solist sub bagheta dirijorilor : Horia Andreescu, Ilarion Ionescu-Galaţi, Petre Sbârcea şi Robert Houlihan. Are o discografie bogată şi a câştigat numeroase premii la festivaluri şi concursuri.
Începând cu anul 1990 este prezent în juriul unor prestigioase festivaluri şi concursuri de chitară din ţară şi de asemenea este invitat să susţină recitaluri şi cursuri de măiestrie în Franţa şi Germania. Din anul 2000 alături de fraţii săi Aurelian şi Adrian formează „Trio-ul de Chitare Andrei”, susţinând numeroase recitaluri pe scenele celor mai importante instituţii din ţară. Numele său mai este legat şi de înfiinţarea la Cluj-Napoca a Festivalului Naţional de Chitară Clasică în octombrie 2003, iar din 2005 – Festivalul Internaţional de Chitară TRANSILVANIA al cărui iniţiator şi director artistic este.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate