Reacție la reacție: Raed Arafat despre „crucificarea” cu geamanduri a litoralului românesc

0

Jurnalistul Robert Turcescu a publicat ieri pe pagina sa de socializare o imagine cu noile geamanduri care vor fi instalate pe litoral. Pe geamandurile cu o cruce în vârf apare următorul text: „Fără aventură după geamandură” și „Pericol de înec după acest punct. 36 de oameni au murit anul trecut după ce au depășit geamandurile. Întoarce-te acum.”

Știrea a fost preluată de presa din România și a stârnit diverse opinii. Deși unii consideră că aspectul geamandurilor ar putea limita „curajul” unora de a-și risca viața, alții consideră că e o blasfemie sau o „crucificare” a litoralului.

Șeful DSU, Raed Arafat, a reacționat astăzi în urma informațiilor apărute în mediul online și a precizat că este vorba de „un proiect gandit acum doi ani de specialisti si finantat din fonduri non-guvernamentale, care are ca scop semnalarea, intr-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe inecuri in ultimii ani.”. Este vorba despre  5 geamanduri, distribuite astfel: 2 la Mamaia, una la Eforie Nord/Eforie Sud, una la Vama Veche și una la Saturn.

Întreaga declarație a șefului DSU poate fi citită pe stirinationale.eu. 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate