Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 24 mai 2019
 • :
 • :

Răspuns către cititori – încasări din publicitate de la primăriile din Neamț

În urma unor informații mincinoase lansate în spațiul virtual, un cititor ne-a întrebat dacă este adevărat că avem încasări de sute de mii de lei pe lună de la primăriile din Neamț.

Răspuns: Grupul nostru de presă compus la Neamț din 5 ziare online: ziarpiatraneamt.ro, ziartarguneamt.ro, ziarroman.ro, ziarroznov.ro și ziarbicaz.ro a încasat tot anul 2018 următoarele sume de bani din publicitate de la primăriile din Neamț. ORAȘE: Piatra-Neamț – 22.400 lei, Târgu Neamț – 2.880 lei, Roznov – 2.200 lei, Roman – 0 lei, Bicaz – 0 lei. COMUNE – 52.287 lei

Răspuns scurt: Toate cele 5 ziare au facturat, la un loc, la primării din județul Neamț, suma de 82.767 lei  în decursul celor 11 luni încheiate din anul 2018.

Am dori ca într-o zi să ajungem să încasăm sute de mii pe lună, dar din păcate de abia reușim să avem o cifră de afaceri de câteva sute de mii lei pe an. Oricum la finele fiecărui an facem un raport către cititori și toată lumea știe cât din încasările noastre sunt din surse bugetare și cât din surse private.

Pentru o imagine de ansamblu publicăm și cifrele noastre de afaceri pe ultimii 5 ani. Mai clar, toate încasările grupului de presă care pe lângă cele 5 ziare din Neamț, menționate mai sus, mai cuprinde publicații în Harghita și Bacău.

2017 – 201.996 lei
2016 – 304.347 lei
2015 – 252.778 lei
2014 – 243.683 lei
2013 – 202.893 lei

Pentru comparație publicăm cifrele de afaceri, mai mari ca ale noastre, aferente ultimului an contabil închis, ale altor firme din presa locală:
– Realitatea Media SRL – 1.123.586 lei
– Atent Media SRL – 1.478.823 lei
– Grupul de presa Accent SRL – 472.319 lei
– Sedpress Ceahlaul SRL – 1.063.171 lei
– ValMedia SRL – 345.667 lei + …
– EuroMediaTV – 281.336

După cum vedeți, doar adunându-i pe cei care au cifre de afaceri mai mari ca ale noastre și doar din Piatra-Neamț, nu am luat în calcul și Roman, sărim de 1 milion de euro anual. Dacă adunăm cifrele de afaceri ale tuturor celor care au forme de presă la Neamț, vom observa că presa la Neamț este o afacere de milioane de euro anual, din care grupul nostru de presă, cu tot cu ziarpiatraneamt.ro, lider de audiențe, nu reușim să atingem nici 10% din acești bani.

Panica mare vine din faptul că la ultimele anchete DNA au fost întrebați zeci de primari și chiar și privați pe ce criterii au ales ei forma de presă la care să dea banii de publicitate, iar de la această întrebare a început unora să le fie frică să mai dea banii pe ochi frumoși și tot mai mulți așa-ziși jurnaliști au început să fie fugăriți, primăriile să nu mai comande publicitate decât pe SEAP, contractele să se facă pe bază de rating și acoperire etc.

Când cifra grupului nostru de presă va ajunge la 10% din cifra de afaceri a presei din Neamț va ști toată lumea pentru că vom sărbători cu focuri de artificii. Până atunci vom merge să ne luptăm în instanțe cu cei care nu ne pot învinge prin audiențe și fac tot ce pot ca să ne denigreze. La instanță nu merge cu opinii. Acolo e cu dovezi, acte, cifre și trebuie să explici cum primește contracte pe bază de șmecherii un ziar care, deși e în topul audiențelor, învârte doar 5% din banii oficiali din zona media nemțeană și să explici cum are contracte de sute de mii de lei pe lună când acel ziar de abia are cifre de afaceri de 2-300 de mii pe an.

Iosub Robert
Un comentariu la “Răspuns către cititori – încasări din publicitate de la primăriile din Neamț

 1. mickey999

  Pfaaaaaaaaaaai oleaca peste 10 mii de parai . Pai nici cit rata mea la casa + asigurarea la masina pe doua luni !

  Mai baieti…ce dracu’ mincati intre doua „rate” ? Biscuitzi „Raducu”???

  🙂 🙂

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *