Rareș Bogdan, despre „negocieri subterane” în Parlamentul European. Referiri la propunerea cancelarului Austriei de a ridica garduri la frontierele UE

0

Europarlamentarul român Rareș Bogdan a făcut astăzi o serie de declarații în plenul Parlamentului European care au făcut referire la modul în care România este tratată cu dublă măsură prin „negocieri subterane”.

De asemenea, Rareș Bogdan a făcut trimitere la propunerea cancelarului austriac Karl Nehammer de a ridica garduri și ziduri la frontierele externe ale Uniunii Europene pentru a împiedica migrația ilegală. Cancelarul este cel care a blocat aderarea României la Schengen, sub același pretext al migrației ilegale. Parlamentul European i-a respins propunerea inspirată din ideea lui Donald Trump de a ridica un zid la granița cu Mexic și nu a inclus-o în schema de buget pentru 2024.

„Luxemburg este statul cel mai eurooptimist din UE, iar România este, acum, dupa decizia nedreaptă din decembrie pe extinderea SCHENGEN, cel mai europesimist, după ce, timp de 15 ani, a fost în top 5 cele mai optimiste tări proeuropene. Nimeni nu poate anticipa decât o stare de îngrijorare care crește la Bucuresti. Românii au fost loviți cumplit de eurosistem prin neacceptarea lor în Spațiul Schengen, asta după ce au fost tratați ca popor european de mâna a doua prin subvențiile MULT MAI MICI pentru fermieri. Sunt doar două exemple, dar lista e lungă.

Cred că se produc niște negocieri subterane peste capul cetățenilor europeni din est, ignorând dorința lor de demnitate. În fotbal, acestea se numesc blaturi. Când se vor termina aceste negocieri scandaloase care ignoră aspirația românilor? Cine decide peste capetele lor, în numele lor, că legislația europeană Schengen trebuie ignorată cu brio? Dacă în loc de România ar fi fost Germania, sau Franța, sau Olanda sau Austria, tot așa s-ar fi petrecut lucrurile?

Ei bine, România nu este o țară de mâna a doua, și face față cu brio în criza geostrategică declanșată de Putin la granita sa. Refugiații ucraineni au găsit ajutor în România, și asta înainte ca Uniunea să deblocheze bani pentru ei. România este principalul sprijin al Republicii Moldova pentru a rezista șantajului Moscovei si vom fi in continuare.

Dacă nu ieșim din era ipocriziei, dacă nu ne întoarcem cu fața către problemele reale ale cetățenilor europeni, dacă nu realizăm că Rusia aplică principiul „divide et impera”, ne va costa scump. Și nu vom mai putea decât să constatăm că Uniunea Europeana este slăbită in primul rand din interior prin indecizia unora și decizia ticăloasă a altora.

Instituțiile reprezentative ale Uniunii Europene trebuie să-i trateze pe cetățeni în mod egal. Acum nu o fac!

Aud discursuri despre o politică comună în privința frontierelor si despre garduri. Despre ce politică comună vorbim?

Există garduri chiar acum în interiorul UE, de care transportatorii români nu pot trece decât după cozi kilometrice granițele Schengen!

Domnul premier Xavier Bettel a spus ca Uniunea Europeană este puternică doar dacă este unită. Sunt de acord. Dar fără România în Schengen, Uniunea are o fisură. Carena vaporului ia apă, exact carena vaporului pe care a fost semnat Acordul Schengen, chiar pe râul Mosel în Luxemburg, domnule Prim-ministru Bettel.”, a declarat Rareș Bogdan.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate