Raed Arafat explică: cum va duce limitarea circulației la scăderea numărului de infectări (VIDEO)

0

La conferința de presă susținută după ședința Guvernului, Raed Arafat a explicat care este mecanismul ce va duce la scăderea numărului de infectări dacă se limitează deplasarea după ora 20.00:

Vă dau exemplul apartamentului în care au fost găsiți 100 de petrecăreți și unde s-au dat amenzi de peste 20.000 lei într-o singură noapte. Din păcate, aceste lucruri se întâmplă, și faptul că se limitează circulația în orele în care activitatea neesențială primează mai mult și nu cea esențială – lăsându-i la o parte pe cei care muncesc: spitale, gardă, pompieri, poliție – clar va scădea acest aspect care a fost descoperit în mai multe zone. Inclusiv domnul Ministru Bode a vorbit despre un proiect de lege pentru localurile care nu respectă regulile. Măcar aici, nefiind posibilă circulația după ora 20.00, în zonele respective, ei în mod normal nici nu vor mai putea să încalce regulile pentru că nu va mai veni lumea la ei.

Întrebat cine va asigura respectarea acestor reguli – în cazul magazinelor, localuri, etc., Raed Arafat a răspuns:

Responsabilitatea este în primul rând a fiecăruia dintre noi și a administratorului magazinului. Să nu vă așteptați că o să avem un polițist în fiecare magazin, sau un reprezentant al DSP-ului, este imposibil, dar asta nu înseamnă că nu va apărea cineva care are drept de control să verifice dacă aceste reguli sunt respectate. De implementarea regulilor răspunde administratorul, acțiunea de control asupra implementării revine autorităților care o fac.

Declarația de presă poate fi urmărită mai jos:

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate