”Putem să riscăm să ajungem să carantinăm localitatea Păstrăveni?” întreabă directorul DSP Neamț

0

Publicația ziarpiatraneamt.ro a cerut un punct de vedere directorului DSP Neamț, Radu Firăstrău, legat de situația creată aseară cu pacienții transportați la o oră târzie. Iată ce ne-a declarat:

Noi am luat decizia aseară că avem timp din cei 30 și ceva pozitivi să internăm 10. Într-adevăr, au mai intervenit urgențe. Înțeleg situația dificilă prin care au trecut toate persoanele, ei se revoltă pentru că, într-adevăr, ora a fost puțin târzie, dar noi am gândit că se pot interna 10 pacienți aseară într-un timp oarecum rezonabil. Că s-au întâmplat să mai apară niște urgențe la cei de la Salvare, bineînțeles că s-au prioritizat, dar lumea a fost sunată, se știa că se va veni să îi ia ca pentru internare, au fost anunțați, nu a fost nimeni luat din oală.

A fost anunțată directoarea de acolo să anunțe la rândul ei 10 persoane urmând ca astăzi să preluăm celelalte persoane și să le internăm.[…] Să știți că toată lumea aștepta afară la poartă, nimeni nu a fost surprins, în afară de o persoană care insista pe faptul că covid-ul nu există.

Eu înțeleg, nemulțumirea lor este că merg la spital. Legea din România spune că orice pozitiv trebuie dus la spital. Procedura este în felul următor: toți au fost duși la Piatra-Neamț, au fost consultați, au văzut că sunt asimptomatici, într-adevăr, și au fost trimiși la Bisericani unde este spital suport covid pentru persoanele asimptomatice. […]Sunt de acord că ar fi putut fi consiliați acești omeni într-un mod mai elegant, nu contest.

Deci noi am gândit aseară, într-adevăr, la 19.57 dacă nu mă înșel, a fost apelul către 112, hai să luam 10 persoane astăzi. În înțeleg pe toți pentru situația dificilă în care se află, majoritatea se opun pentru că și-au calculat că dacă intră în concediu medical li se plătește doar 75% din salariu, că pierd bani, să găsim o cale să-i lăsăm acasă, dar legea în România spune că orice pozitiv trebuie luat și internat.

Eu sunt convins că majoritatea sunt oameni foarte ok, foarte de treabă și responsabili dar s-a dovedit și cu izolații, și cu carantinații că nu ne putem baza pe comportamentul oamenilor. Eu nu pot să risc să mut focarul de-acolo din centru în localitate. Vrem să riscăm să ajungem în situația Țăndărei-ului în care să carantinăm localitatea, putem să riscăm lucrul ăsta?

E de înțeles nemulțumirea lor dar nici noi nu ne dorim cumva ca focarul să scape acolo de sub control. Nu ne dorim să ajungem să carantinăm Păstrăveniul.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate